DOLAR 32,5070 0.17%
EURO 34,7809 0.12%
ALTIN 2.491,011,18
BITCOIN 20685535,17%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Acca’den kurumlarda değer yaratan “Finans için sürdürülebilirlik sertifikası”
  • Haber Merkezin
  • Ekonomi
  • Acca’den kurumlarda değer yaratan “Finans için sürdürülebilirlik sertifikası”

Acca’den kurumlarda değer yaratan “Finans için sürdürülebilirlik sertifikası”

ABONE OL
Aralık 2, 2021 16:10
Acca’den kurumlarda değer yaratan “Finans için sürdürülebilirlik sertifikası”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en ileri düşünen küresel muhasebe ve finans meslek kuruluşu ACCA (the Association of Chartered Certified Accountants) iş dünyasında değişim ve dönüşümün ışık hızında yaşandığı günümüzde muhasebe ve finans profesyonellerine yeni sertifika programları ile destek oluyor.

Tüm muhasebe ve finans profesyonellerinin kurumları için değer yaratabilmeleri ve sürdürülebilir iş teknikleri geliştirmelerini sağlamak üzere hayata geçirilen “Finans için Sürdürülebilirlik Sertifikası” programına katılanlar çeşitli eğitim ve aşamaları tamamladıktan sonra sertifika almaya hak kazanıyor. 

 

Londra’da 1904 yılında kurulan küresel muhasebe ve finans meslek kuruluşu ACCA, tüm muhasebe ve finans profesyonellerinin kurumları için değer yaratabilmeleri ve sürdürülebilir iş teknikleri geliştirmelerini sağlamak üzere Finans için Sürdürülebilirlik Sertifikası’nı hayata geçirdi. 

 

Geleceğin muhasebe ve finans profesyonelleri için hiç olmadığı kadar çok ve çeşitli organizasyonların merkezinde daha kritik pozisyonlarda çalışma imkanı sunduğunu belirten ACCA’in Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Afganistan Bölge Başkanı Filiz Demiröz, “Değişim ve dönüşümün ışık hızında gerçekleştiği 2020’li yıllarda muhasebe ve finans profesyonelleri kariyerleri ve kurumlarının sürdürülebilirliği için en güncel mesleki bilgi ve beceriler ile kendilerini donatıp geleceğe her zamankinden daha fazla hazır olmalıdırlar” dedi.

Muhasebe ve finans profesyonellerinin sürdürülebilirlik alanındaki kritik rollerine de değinen Demiröz, şunları söyledi: “Sağlam, karşılaştırılabilir ve geniş raporlama mekanizmaları oluşturmada öncülük etmiş,  finansal olmayan bilgileri ölçmek, izlemek ve raporlamak için bir dizi faydalı çerçeveye de sahip olan muhasebe ve finans departmanları günümüzde şirketlerinin sürdürülebilirliğe dair gerekli olan bilgiyi ve iç görüleri sağlamada büyük öneme sahiptir.” 

 

İşletmeleri Sürdürülebilir Kılan Sertifika

 

ACCA “Finans için Sürdürülebilirlik Sertifikası” muhasebe ve finans profesyonellerinin, sürdürülebilirlik ve sürdürülebilirliğin organizasyonlar üzerindeki etkisini, kendilerine düşen görevleri daha iyi anlayabilmeleri, bu konu hakkında mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeleri ve sürdürülebilir işletmelerin oluşturulmasına katkıda bulunmaları için geliştirildi. 

 

Eğitim dili İngilizce olan sertifika programı; “Muhasebe ve finans profesyonelleri için sürdürülebilirliğe giriş; Muhasebe ve finans profesyonelleri için iklim riski ve raporlaması; BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve muhasebe ve finans profesyonellerine olan etkisi; Muhasebe ve finans profesyonelleri için çevresel, sosyal ve yönetişim ÇSY(ESG) konuları, metrikleri ve performansı; Muhasebe ve finans profesyonelleri için sürdürülebilirlik analitiği” olmak üzere 5 modülden oluşuyor.

 

Tamamı online 16 saatlik eğitimden oluşan programa kayıt yaptıranlar altı ay boyunca tüm derslere erişim sağlayabiliyor. Program sonunda yapılan testte başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.