DOLAR 32,3312 0.24%
EURO 35,0532 -0.24%
ALTIN 2.279,420,10
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akbank Sanat Başka Seseler Başka Odalar Sergisi İle 17.Contemporary İstanbul’da

Akbank Sanat Başka Seseler Başka Odalar Sergisi İle 17.Contemporary İstanbul’da

ABONE OL
Eylül 19, 2022 08:40
Akbank Sanat Başka Seseler Başka Odalar Sergisi İle 17.Contemporary İstanbul’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimini destekleyen ve sanatın farklı disiplinlerinde uluslararası projelere yer veren Akbank Sanat bu yıl 19-22 Eylül tarihleri arasında Akbank ana partnerliğinde gerçekleşecek 17. Contemporary Istanbul’da yer alan standında “Başka Sesler Başka Odalar” başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor.  

 

Küratörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın üstlendiği sergide sanatçı Clement Valla’nın eseri yer alacak.

 

Küratör Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, sergi ile ilgili değerlendirmesinde şöyle diyor: “Clement Valla’nın işi bize gördüğümüzü sandığımız veya hiç görmediğimiz nesneleri, anları, durumları gösteriyor. İnsan bilinci mikroskopla teleskop arasında sınırlıdır. İki aygıt da bize ‘görmediklerimizi’ gösterir. Göremeyeceğimiz kadar küçük ve yakın, göremeyeceğimiz kadar büyük ve uzak cisimler sadece bilinç dünyamızı değil muhayyilemizi de tayin eder. Bir de gördüklerimizin görmediğimiz boyutları var. Valla, dijital sanatın olanaklarını kullanarak, her gün baktığımız, gördüğümüzü sandığımız, yerinde ve sabit durduğuna inandığımız doğanın daima gizli, gizemli yanına yeni boyutlar ekliyor. Doğayı göremediğimiz boyutuyla gerçeklik algımızın sınırlarına çekiyor. Böylece sadece bir görüş sorunsalı kurmakla kalmıyor, dönüşüm sorununa doğru açılıyor. Zaman dönüşümdür. Dönüşümün görülmesi öte zamana geçmektir. Böylelikle doğanın daima şifa saydığımız niteliğindeki tekinsizlik karşımıza çıkıyor. 

Görselliğin ve doğadaki dönüşümün zaman boyutundaki eksenleri iç mekanı dış, dış mekanı iç mekana çevirirken, Valla, gerçeği gerçeğin kurdu yapıyor.

Görüntü daima yalan(cı) mıdır? ” 

 

Sergi Adı: Başka Sesler Başka Odalar

Sanatçı: Clement Valla

Küratör: Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman

Sergi Tarihi: 19-22 Eylül

Yer: Tersane İstanbul

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.