DOLAR 32,4156 0.19%
EURO 35,7329 0.62%
ALTIN 2.323,290,20
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AlchemLife Türkiye Prostat Farkındalığına Dikkat Çekiyor

AlchemLife Türkiye Prostat Farkındalığına Dikkat Çekiyor

ABONE OL
Eylül 20, 2022 10:10
AlchemLife Türkiye Prostat Farkındalığına Dikkat Çekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AlchemLife Türkiye, her yıl Eylül ayında prostat kanserine dikkat çekmek ve alınabilecek önlemlere ilişkin bilgilerin paylaşıldığı Dünya Prostat Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında özel bir kampanyayla halkı bilinçlendirmeye odaklandı.

 

Prostat doğrudan cinsellikle ilgili olduğu sanılan bir organ ve toplumda neredeyse tabu kabul ediliyor. Bireyler bu konudaki çekinceleri nedeniyle hem önlem almakta gecikiyor hem de gerektiğinde tedavi olmaya çok uzak duruyorlar. Verilere göre, 50 yaş üzeri her 2 erkekten 1’inde prostat büyümesi görülüyor. Genellikle 50-60 yaşından sonra belirti veren ve bu konuda bir tedaviye ihtiyacı olacak erkeklerin oranı ise yüzde 25’dir. Bunların da beşte birinde zaman içinde ameliyat ihtiyacı olacak kadar büyüme gerçekleşiyor. 

 

Prostattan korunmak mümkün 

Bilinçlendirme kampanyası kapsamında; 19 Eylül Pazartesi itibariyle çeşitli radyo kanallarında konuyla ilgili bilgilendirici spotlar yayınlanmaya başlayacak. Ayrıca, Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Acar Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Murat Aksoy ile prostat rahatsızlıklarına dikkat çekmek üzere hazırlanan video içerikleri de çeşitli mecralardan herkesin erişimine açık olacak.

 

AlchemLife, Eylül ayı boyunca prostat rahatsızlıkları hakkında farkındalık çalışmalarını sürdürecek. Bu süre zarfında saha ekipleri ziyaretlerini mor kravat takarak gerçekleştirecekler ve yine sosyal medyada konuya dikkat çekmek üzere seçilen elçiler, mor kravatlarıyla hesaplarından paylaşımlarını yapacaklar.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.