DOLAR 32,3374 0.17%
EURO 35,1807 -0.04%
ALTIN 2.242,50-0,03
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anadolu Uygarlıklarından İzler İSTANBUL’da

Anadolu Uygarlıklarından İzler İSTANBUL’da

ABONE OL
Aralık 2, 2021 23:00
Anadolu Uygarlıklarından İzler İSTANBUL’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla 1-30 Aralık arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde resim, heykel ve seramik alanlarında çağdaş Türk sanatçılarının eserleriyle oluşturulan seçki projenin Koordinatörlüğünü Siret Uyanık üsleniyor. Galerim sanatın yürüttüğü "Anadolu Uygarlıklarından İzler İstanbul" projesi sanatseverlerle bir araya getirdi

Anadolu Uygarlık tarihinin; çağdaş sanatın usta temsilcileriyle yorumlandığı, disiplinler arası buluşmayla oluşturulan “Anadolu Uygarlıklarından İzler İstanbul” projesi ile alanında usta 65 sanatçının eserlerinin yer alacağı bir seçki sanatseverler ile buluştu. "Bellek Kültepe" sergisinin açılışıyla başlayan proje, 93 sanatçının Kültepe Tabletleri'ni konu alan eserlerinden oluşuyor.

Tarih, arkeoloji ve güzel sanatları aynı çatı altında

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent, açılışta yaptığı konuşmada, serginin tarih, arkeoloji ve güzel sanatları aynı çatı altında buluşturmasının yanı sıra, genç sanatçılar ile deneyimli sanatçıların bir arada bulunması dolayısıyla oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Taşkent "Serginin İstanbul AKM'de olması da bizim için çok önemli ve anlamlı çünkü AKM, İstanbulluların çok özlediği, açılışını beklediği ve 1 ay önce hayatımıza dönen bir mekân" ifadelerini kullandı. AKM'nin seçkinin sergilenmesi için ne kadar anlamlı ve elverişli bir lokasyon olduğundan bahseden Dr. Ziya Taşkent; opera salonu, tiyatro salonu, çok amaçlı salon, kütüphane, sergi mekanları ve sosyal donatılarıyla AKM’nin oldukça önemli bir kültür kompleksi olduğunu belirtti. 

Metin yazısını Sanat Tarihçi Prof.Dr. Kıymet Giray’ın hazırladığı, Kazı Başkanı Fikri Kulakoğlu’nun da danışmanlığını yaptığı sergide, resim, heykel ve seramik alanlarında 95 eser yer alıyor. 

Sergi açılışının ardından 5 Kıtada ve sayısız ülkede en önemli konser salonlarında performans sergileyen, New York Times eleştirmenlerinin “Sihirli Flüt” sıfatını yakıştırdığı, çok ender ve değerli bir kabiliyet olarak nitelendirdiği Devlet Sanatçısı Şefika Kutluer, "Anadolu'nun Ruhu" adlı unutulmaz bir konser verdi. Konserde Kutluer'e European Baroque Ensemble eşlik etti. 

Beril Çavuşoğlu, Saffet Emre Tonguç, Serdar Büyükkoyuncu, Sinem Yıldırım gibi önemli isimlerin katıldığı davet büyük ilgi gördü.

Proje kapsamında, 3 Aralık’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde; Prof. Süleyman Saim Tekcan, Prof.Dr. Fikri Kulakoğlu, Prof.Dr. Adnan Tepecik, Doç.Dr. Mutlu Başkaya ve Ankara Resim Heykel Müzesi Müdürü Erdem Akkurt konuşmacı olduğu "Anadolu Uygarlıkları ve Sanat Üzerine" başlıklı panel katılımcıları bekliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.