DOLAR 32,3469 0.25%
EURO 35,0983 -0.14%
ALTIN 2.308,911,39
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anma Töreni Çiçekleri İle Atatürk Bahçeleri Kurulacak

Anma Töreni Çiçekleri İle Atatürk Bahçeleri Kurulacak

ABONE OL
Kasım 14, 2022 10:40
Anma Töreni Çiçekleri İle Atatürk Bahçeleri Kurulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları öğrencileri, çınarın dalları kesilmesin diye köşkünün yerini değiştiren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sürdürülebilir bir çevre için anlamlı bir etkinlikle andılar. Öğrenciler, 10 Kasım’da okula gelirken, Atalarına sunmak üzere yanlarında buket yerine saksı çiçekleri getirdiler. Ekolojiye destek amacıyla çiçeklerde hediye kağıtları, kurdele vb. kullanmadılar ve Ata’ya sunulan çiçeklerle okullarında Atatürk Bahçeleri oluşturdular.

 

“Bir köşk için bir ağacı feda edemem” diyerek Yalova’da ulu bir çınarın dalları kesilmesin diye köşkünün yerini değiştiren Atatürk’ün çocukları, 10 Kasım’da Ulu Önder’i anlamlı bir etkinlikle andılar. İzmir SEV İlköğretim Kurumları öğrencileri, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Ata’ya Saygı Yürüyüşü kapsamında sürdürülebilir bir çevre için anlamlı bir etkinlik düzenlediler. Ataları için okula buket çiçekler yerine çiçeklerin israf olmaması, kalıcı ve çevreye katkısı olması amacıyla saksı çiçekleri getirdiler.

 

25. kuruluş yılında sürdürülebilirlik teması üzerine çalışan Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları, Atatürk’ün çevik, yaratıcı, doğa sever kişilik özelliklerini öğrencilerinde içselleştirmek, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden iklim eylemine vurgu yapmak amacıyla bu sene de saksı çiçeklerini tercih etti.

 

ATA’NIN DOĞA SEVGİSİNİN İZİNDE…

25. eğitim ve öğretim yılında Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları, öğrencilerini kurum felsefesinin en önemli parçası olan “Atatürk’ün izinde yaşa” mottosu ile yetişme sorumluluğunu taşımayı sürdürüyor.  Dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün karakter özelliklerini, doğa ve hayvan sevgisi ile ilgili düşüncelerini, ilkelerini ve bakış açısını öğrencilerinin öğrenmesini ve hayatlarının parçası haline getirmesini hedefliyor.

 

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları, her sene gerçekleştirdiği farklı uygulama ve etkinliklerle, sürdürülebilirlik temasında çalışmalarıyla, öğrencilerinin gezegenin ve insanlarının geleceği için kritik öneme sahip olan sürdürülebilir kalkınma amaçlarına yönelik farkındalık ve alışkanlık kazanmasına yönelik çalışmalar yapıyor.

 

BUKET YERİNE SAKSI ÇİÇEKLERİ

Bu çerçevede, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Ata’ya Saygı Yürüyüşü kapsamında İzmir SEV öğrencileri okula gelirken, Atalarına sunmak üzere yanlarında buket çiçekler yerine kalıcı olması amacıyla saksı çiçekleri getirdiler. Törenlerin ardından, kampüs alanında belirlenen alanlarda bu çiçeklerle “Atatürk Bahçeleri” oluşturulacak. Ayrıca getirilen saksı çiçeklerini ekolojiye destek amaçlı hediye kağıtları, kurdele vb. ile sarmayarak, Ulu Önder Atatürk’ün doğa sevgisine saygılarını sundular.

 

ANMA TÖRENLERİ

Okulda yapılan törenlerde 1938 yılının bir Perşembe sabahı kaybettiğimiz Ulu Önder Atatürk’ü yine bir Perşembe günü saygı ile anan öğrenciler, gerçekleştirdikleri drama gösterileri, koro ve şiir sunumları ve zeybek danslarıyla, gezegenin ve insanlığın iyiliği için daha çok çalışacaklarına söz verdiler.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.