DOLAR 32,3521 0.25%
EURO 35,1177 -0.15%
ALTIN 2.309,641,43
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antalya Büyükşehir’den çevreye ve ekonomiye katkı

Antalya Büyükşehir’den çevreye ve ekonomiye katkı

ABONE OL
Eylül 21, 2022 10:10
Antalya Büyükşehir’den çevreye ve ekonomiye katkı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Katı Atık Transfer İstasyonları tam kapasite

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in planlı, kurallı, kimlikli Antalya hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Manavgat ve Kemer’de hizmete açtığı Katı Atık Transfer İstasyonları hem kazanç hem de temiz bir çevre sağlıyor. 

 

Doğa ve çevre dostu çalışmalarıyla dikkat çeken Antalya Büyükşehir Belediyesi, turizm sezonunun başlamasıyla katı atıkların transferine tam kapasite devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kent genelindeki katı atık transfer istasyonları hem tasarruf sağlıyor hem de egzoz emisyonunun azalmasına katkı sunarak çevreyi koruyor. Katı atık transfer istasyonlarına ilçe belediyeleri tarafından küçük hacimli araçlarla taşınan katı atıklar daha büyük hacimli araçlara aktarılarak, işleme veya depolama yerlerine taşınıyor. 

 

500 BİN TL YAKIT TASARRUFU

Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya’nın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Manavgat’a kazandırılan Katı Atık Transfer İstasyonu da yoğun kapasiteyle çalışıyor. Transfer istasyonundan önce Manavgat Belediyesi günde 65 sefer yaparak bertaraf edilmek üzere ilçenin katı atıklarını taşıyordu. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından transfer istasyonunun devreye alınmasıyla aynı kapasitedeki atıklar 6 tırla 13 seferde taşınıyor. Bu sayede yakıt giderinden aylık yarım milyon TL’lik bir tasarruf sağlanıyor. Bunun yanında egzoz salınımının azalması, insan faaliyetleri nedeniyle ortaya çıkan sera gazının ve karbon ayak izinin azalması da çevresel olarak kazanç sağlıyor. Tesiste 55 MW günlük elektrik üretimi de sağlanıyor. 

 

9 GÜNDE 370 TON EVSEL ATIK

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından “temiz çevre, temiz toplum” anlayışıyla Kemer'de inşa edilen Katı Atık Transfer Tesisi de tam kapasite çalışıyor. Yerli tatilcilerin akınına uğrayan Kemer’de tesise yaklaşık olarak günlük 370 ton evsel katı atık geldi. 11 adet çöp transfer aracıyla 84 seferde bu atıkların Kızıllı Entegre Atık Değerlendirme  Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisine Transferi yapıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.