DOLAR 32,3661 0.14%
EURO 35,0515 -0.16%
ALTIN 2.321,680,13
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Argos in Cappadocia’da İllüstrasyon Sergisi Kapılarını Açıyor

Argos in Cappadocia’da İllüstrasyon Sergisi Kapılarını Açıyor

ABONE OL
Aralık 6, 2021 17:00
Argos in Cappadocia’da İllüstrasyon Sergisi Kapılarını Açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanatla iç içe etkinlikleriyle ön plana çıkan Argos in Cappadocia, dünyaca ünlü isimleri Artist in Residence programı kapsamında ağırlarken, yerel sanatçıları da desteklemeyi sürdürüyor. Kapadokya’ya özgü sembollerle eserler üreten sanatçı Hatice Abalı’nın Kapadokya’nın Perileri 2021 başlıklı illüstrasyon sergisi Argos in Cappadocia’da bulunan Müze Salonu’nda 13 Aralık tarihinden itibaren görülebilir.

Argos’un hikâyesinden ve Kapadokya’nın büyülü coğrafyasından ilham alan “Artist in Residence” projesiyle dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayan Argos in Cappadocia yerel sanatçıları da desteklemeyi sürdürüyor.  Sanatçı Hatice Abalı’nın Kapadokya’nın Perileri 2021 başlıklı illüstrasyon sergisi, Argos in Cappadocia'nın restorasyonlar yoluyla bölgeye kazandırdığı mekânlardan biri olan Müze Salonu’nda kapılarını açıyor. 

Argos in Cappadocia, bölgenin kültürel ve tarihi dokusuna katkıda bulunmak için gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisini daha ekliyor. Argos in Cappadocia'da bulunan Müze Salonu’nda 13 Aralık tarihinden itibaren görülebilecek Kapadokya’nın Perileri 2021 başlıklı sergide, Kapadokya ve Argos’a özgü görsel semboller ve şemalar sanatçı Hatice Abalı’ya ilham oluyor.  Sanatçı sergide, bölgeyi temsil eden atlar, balonlar, günün her devinimde ışık ve gölge oyunlarına sahne olan vadi, peri bacalarına dayanan merdiven, güvercin ve kadın vigürleri akrilik, suluboya ve kahve teknikleriyle yorumluyor. Sanatçı ayrıca sergide yer alan illüstrasyonlarda; süsleme, eğlendirme, bezeme, yorum yapma, bilgilendirme, esinlendirme, şaşırtma, büyüleme ve hikâye anlatma gibi işlevler için yaratıcı, farklı ve son derece kişisel yollara başvurarak kullandığı malzemeleri de görsel bir biçimde sunuyor. 

Sanatçı Hatice Abalı, eserlerinde yıllarca antika pazarlarından topladığı Osmanlıca dergi küpürlerini, bölgeye özgü taşların üzerine çocukluğunda duyduğu, gördüğü ve hayal ettiği döngüyü yaratıcı bir etkileşim içine girerek aktarıyor. 

Kapadokya’nın Perileri 2021 başlıklı sergi, 13 Aralık tarihinden itibaren Müze Salonu’nda ziyaretçileri geçmişten günümüze bölgeyi tanımlayan benzersiz bir yolculuğa çıkarıyor.

Sanatçı Hatice Abalı Hakkında:

2004 Nevşehir Anadolu Meslek Lisesi Tasarım ve Teknolojisi Bölümü

2005-2006 Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda Grafik 

2006-2011 Erciyes Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü

2012 Erciyes Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Resim Anasanat Dalı Yüksek Lisans 

2011-2012 Nevşehir Kapadokya Eğitim Merkezi, Yağlıboya ve Desen Dersleri

2014-2015 Nevşehir Özel Kardelen Kolejinde Resim Öğretmeni 

2015-2016 Kayseri Özel Final Kolejinde Resim Öğretmeni 

2016-2018 Cappadoxart Sanat atölyesi, Sanat Çalışmaları ve Eğitimi

2019-2020 Kapadokya Üniversitesi, Sağlık, Kültür, Spor Daire Başkanlığı

2019-2020 Kapadokya Üniversitesi, Sanat ve Yaratıcılık Alanlarında Dersler Vermiştir

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.