DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avrupa Kulüpler Birliği, Nasser Al-Khelaifi Başkanlığında Toplanıyor
  • Haber Merkezin
  • Spor
  • Avrupa Kulüpler Birliği, Nasser Al-Khelaifi Başkanlığında Toplanıyor

Avrupa Kulüpler Birliği, Nasser Al-Khelaifi Başkanlığında Toplanıyor

ABONE OL
Aralık 2, 2021 15:20
Avrupa Kulüpler Birliği, Nasser Al-Khelaifi Başkanlığında Toplanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa kulüplerinin liderleri, Nasser Al-Khelaifi başkanlığında, profesyonel futbolun geleceğini görüşmek üzere bugün Paris’te toplanıyor.

 

Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) İcra Kurulu (Yönetim Kurulu), 2021 yılının son toplantısı için Fransa'nın başkenti Paris’te bugün bir araya geliyor. Toplantıya PSG ve ECA Başkanı Nasser Al-Khelaifi başkanlık ediyor. Başarısızlıkla sonuçlanan Avrupa Süper Ligi girişiminin ardından Nisan 2021’de ECA üyeleri tarafından Başkanlık görevine seçilen Al-Khelaifi, Avrupa kulüp futbolunun önde gelen isimlerini Paris'teki Hilton Opera otelinde ağırlıyor.

FIFA'nın Dünya Kupası’nın iki yılda bir düzenlenmesi önerisi (Bienal Dünya Kupası) ve üç kulübün Avrupa kulüp futbolundan kopmaya yönelik tutumunun devam etmesi başta olmak üzere, profesyonel futbolun geleceği ile ilgili bir dizi konu toplantıda masaya yatırılıyor.

ECA’nın İcra Kurulu üyeleri arasında Ajax'tan Edwin van der Sar, Bayern Münih'ten Oliver Kahn ve AS Roma'dan Dan Friedkin gibi Avrupa’nın önde gelen futbol kulüplerinin başkanları yer alıyor. ECA Başkanı Al-Khelaifi toplantıda; Atletico Madrid'den Miguel Angel Gil, Tottenham Hotspur’dan Daniel Levy ve Arsenal FC'den Vinai Venkateshem de dahil olmak üzere kurula yeni üyelerin katılmasını sağlayacak.

Toplantıda tartışılacak önemli konular şunlar:

  • FIFA'nın Bienal Dünya Kupası önerisi ve bu önerinin hem erkek hem de kadın kulüp futbolu açısından taşıdığı riskler. Avrupa kulüpleri, oyuncular ve taraftarlar açısından oluşturacağı riskleri göz önünde bulunduran ECA, FIFA’nın medyada tartışılan Bienal Dünya Kupası teklifine şiddetle karşı çıkıyor.
  • Başarısızlıkla sonuçlanan Avrupa Süper Ligi projesinde üç kulübün ayrılıkçı tavırdan yana ısrarı. ECA Başkanı Al-Khelaifi ve Yönetim Kurulu üyeleri, Avrupa Süper Ligi gibi ayrılıkçı spor organizasyonlarına karşı Avrupa Parlamentosu tarafından yakın zamanda önemli bir çoğunlukla alınan kararı, memnuniyetle karşılıyor. 
  • Avrupa futbolunda yönetim ve organizasyon yapısını şekillendirmeye yardımcı olacak mutabakat zaptının (MoU) yenilenmesi ve 2024 sonrası Avrupa futbolunu geliştirmeye yönelik yeni fırsatlar da dahil olmak üzere UEFA ile işbirliği imkanlarının konuşulması.
    • Finansal Fair Play'in geleceği ve kulüplerin mali yapısının modernizasyonuna yönelik düzenlemelerin yönetimi.

     

    ECA Yönetim Kurulu toplantısı, şu anda Ligue 1’in zirvesinde yer alan ve 2010/11 sezonundan bu yana her yıl Avrupa Şampiyonlar Ligi eleme turlarına yükselmeyi başaran Paris St. Germain'in evi Paris’te yüz yüze gerçekleşecek. Zengin futbol geçmişine sahip Paris kenti, 28 Kasım Pazar günü PSG forveti Lionel Messi'nin yedinci kez kazandığı Ballon d'Or törenine de gururla ev sahipliği yaptı.

    Kurul üyeleri ve gözlemciler, bugün yerel saatle 14.30’da başlayacak toplantıya sanal olarak da katılabilecek.

    Katılımcıların tam listesi:

    ECA Onursal Başkanı: Karl-Heinz Rummenigge, 

     

    ECA Başkan Yardımcıları: Edwin van der Sar (Ajax), Michael Gerlinger (Bayern Münih), Aki Riihilahti (HJK Helsinki), Dariusz Mioduski (Legia Varşova)

     

    ECA Yönetim Kurulu Üyesi Kulüp Başkanları: Oliver Kahn (Bayern Munih), Vinai Venkatesham (Arsenal), Ferran Soriano (Manchester City), Alessandro Antonello (Inter Milan), Hans-Joachim Watzke (Borussia Dortmund), Miguel Ángel Gil (Atletico de Madrid), Jean-Michel Aulas (Lyon), Daniel Levy (Tottenham Hotspur), Dan Friedkin (AS Roma), Miguel Moreira (Benfica), Oleg Petrov (Monaco), Fernando Carro (Bayer Leverkusen), Alexander Medvedev (Zenit St. Petersburg), Peter Lawwell (Celtic), Michael Verschueren (Anderlecht), Daniel Rommedahl (FC Copenhagen), Lina Souloukou (Olympiacos FC), Ali Koç (Fenerbahçe), Wanja Greuel (Young Boys), Stephan Reiter, (Red Bull Salzburg), Niclas Carlnen (Malmö), Sharon Tammam (Maccabi Tel Aviv FC), Amra Peternel (Dinamo Zagrep), Kuno Tehva (Nõmme Kalju FC), Viðar Halldórsson (FH Hafnarfjörður),

     

    ECA Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi: Michele Centenaro.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.