DOLAR 32,4281 0.04%
EURO 34,4651 -0.15%
ALTIN 2.487,850,21
BITCOIN 2022162-3,94%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başiskele Kazandere’de Kesintisiz Su İçin Yatırım Yapılıyor

Başiskele Kazandere’de Kesintisiz Su İçin Yatırım Yapılıyor

ABONE OL
Eylül 26, 2022 13:30
Başiskele Kazandere’de Kesintisiz Su İçin Yatırım Yapılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar ve verdiği hizmetler ile birlikte cazibe merkezleri haline gelen kırsal mahallelerin kesintisiz içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması için İSU Genel Müdürlüğü tarafından yeni depo ve şebeke hatları inşa ediliyor.

İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli genelindeki ilçe merkezleri ile kırsal mahallelerde içme suyunda kayıp kaçakların azaltılması ve kesintisiz içme suyu için altyapı hatları yeniliyor ve yeni depolar inşa ediyor. Birçok kırsal mahallede çalışmalarını sürdüren Kurum, Başiskele ilçesinin Samanlı dağları ile Yuvacık Barajı sırtlarında yer alan; doğası, vadileri ve endemik bitki örtüsü ile birlikte doğa harikası olan Kazandere mahallesinin su ihtiyacının karşılanması için çalışmalar yapıyor.

Bölgenin cazibesi ile birlikte sürekli nüfusu artması üzerine Kazandere Mahallesinin çeşitli bölgelerinde, her biri 50 m3 kapasiteli olmak üzere 3 adet prekast depo montajı yapıldı. İhtiyaç halinde yeni prekast depolar monte edilerek depoların kapasiteleri artırılacak.

Kaynak suyunun verileceği bölgede, depolar arasında 110 mm çapında polietilen boru kullanılarak toplam 6.6 km uzunluğunda içme suyu hattı yapılıyor. Boru döşeme çalışmalarının devam ettiği çalışmada 2000 metre uzunluğundaki kısmı tamamlandı. Ayrıca, 50 metre de tahliye hattı yapıldı.

Kaynaktan mevcut depoya gelen su, yeni yapılan depolar ve hat ile birlikte şebekeye bağlantısı yapılarak bölgesinin kesintisiz içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.