DOLAR 32,3150 0.19%
EURO 35,0277 -0.31%
ALTIN 2.280,410,14
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bel ve boyun ağrılarının ilacı fizik tedavi

Bel ve boyun ağrılarının ilacı fizik tedavi

ABONE OL
Aralık 6, 2021 19:10
Bel ve boyun ağrılarının ilacı fizik tedavi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde stres, hareketsizlik ve yoğun çalışma hayatı nedeniyle bel ve boyun ağrılarında büyük bir artışa neden oldu. Uzmanlar, hareketsizliğin artışı, evden çalışma uygulamaları nedeniyle ortopedik rahatsızlıkların iki katından daha fazla oranda arttığına işaret ediyor.

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Sağlık Grubu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı & Medikal Direktör Doç. Dr. Hülya Şirzai, bel ve boyun ağrılarında uygulanması gereken yöntemlerle ilgili önemli bilgiler verdi.

TEDAVİDE EN ÖNEMLİ KRİTER AĞRININ NEDENİ

Romatem Medikal Direktörü Doç. Dr. Hülya Şirzai bel ve boyun ağrılarının en sık nedeni sanıldığı gibi fıtık değildir. En sık nedeni boyun ve bel kaslarında ki güçsüzlük, yanlış hareket etme, duruş bozukluklularından kaynaklıdır.  Bu tür ağrıların tedavisinde fizik tedavi yöntemleri ile birlikte egzersiz ön plana çıkmaktadır. 

 

Bel ve boyun ağrılarında kullanılan fizik tedavi yönteminin iyi seçilmesi gerektiğini vurgulayan Şirzai, “Yüzeysel ısıtıcılar, derin ısıtıcılar, analjezik akımlar, traksiyon, manuel terapi, masaj uygulamaları, çeşitli enjeksiyon yöntemleri hastaların rahatsızlıklarına göre planlanmaktadır. Bu uygulamaların ağrı kesici, kasları gevşetici, doku yenileyici ve tamir sürecini hızlandırıcı etkilerinden faydalanılır. Fizik tedavi uygulamalarının şekli ve süresi hastanın ve hastalığın özelliklerine göre reçete edilerek uygulanmalıdır.
 

Ayrıca bel ve boyun bölgesindeki ağrıların giderilmesinde fizik tedavi yöntemlerine ek olarak mutlaka kasların güçlendirilmesi ve belli oranda esnekliğinin korunması omurga sağlığının devamı için egzersizlerin yapılması son derece önemlidir. Ancak bu egzersizler gelişi güzel değil hekim tarafından hastalığına, yaşına, genel sağlık durumuna göre planlanması gerekmektedir.“ dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.