DOLAR 32,3391 0.17%
EURO 35,1599 -0.09%
ALTIN 2.245,730,11
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dell'in yeni ürünleri hem donanımı hem yazılımıyla dikkat çekiyor

Dell'in yeni ürünleri hem donanımı hem yazılımıyla dikkat çekiyor

ABONE OL
Mart 30, 2023 11:40
Dell'in yeni ürünleri hem donanımı hem yazılımıyla dikkat çekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dell Technologies, iş bilgisayarlarından oluşan ticari portföyünü yeni tasarımlar, yeni iş birliği özellikleri ve yeni performans seviyeleriyle güncelledi. Dell, dizüstü bilgisayarlarına ve iş istasyonlarına ek olarak, sadeleşen masaüstü portföyüyle de öne çıktı. Bunların yanı sıra şirket, BT departmanlarının günlük iş yükünü hafifletecek sürdürülebilirlik, güvenlik, yönetilebilirlik ve hizmet çözümleri üzerine de çalışıyor. 

Dell’in otuz yıldır süregelen masaüstü inovasyonu, şirkete bir OptiPlex portföyü kazandırdı. Şirket, müşterilerinin geri bildirimlerini dinleyerek, çalışma ortamı ve performans gereksinimlerine göre ihtiyaçları olan cihazları hızlıca belirleyebilmeleri için portföyü basitleştirdi. Bu kapsamda kullanıcılar, çalışma alanına uygun tasarımlar ve çeşitli performans seçeneklerine sahip minimalist masaüstüler arasından seçim yapabiliyor veya bir kule tipi masaüstünün genişletilebilirliğine ve performansına öncelik verebiliyor.

Ayrıca daha akıllı hale getirilen OptiPlex portföyü, BT yöneticilerinin yeni tek bir BIOS kurulumuyla birden fazla hatta binlerce cihazı yönetmesini kolaylaştırarak zamandan tasarruf etmelerine de imkan veriyor. OptiPlex All-in-One ürünü,  güvenlik ve gizlilik özellikleriyle de öne çıkıyor. 

Süper ultra geniş yeni UltraSharp 

Modern bir çalışma düzeninde üretkenliği en üst düzeye çıkarabilmek için hem yazılım hem de ekosistem çözümlerine ihtiyaç duyuluyor. Buradan yola çıkan Dell Technologies, çoklu görevler için arada çerçeve olmadan ekranın iki adet 27 inç QHD bölüme ayrılmasına olanak tanıyan 49 inçlik çift QHD kavisli bir süper ultra geniş monitörle geliyor. Yeni Dell UltraSharp 49 Kavisli USB-C Hub Monitörü, finansal trader’lar, mühendisler ve veri analistleri göz önünde bulundurularak çok ekranlı üretkenlik için tasarlandı. İki bilgisayardaki içeriğin aynı anda tek bir monitöre bağlanmasına ve görüntülenmesine imkan veren bu yeni ürün, 2000:1 kontrast oranına sahip IPS Black panel teknolojisi, geniş bir görüntüleme açısında geleneksel IPS’e göre iki kat daha fazla renk kontrastı sunuyor. USB-C hub monitör, dizüstü bilgisayarlara 90W’a kadar güç ve dâhili Ethernet bağlantı noktası üzerinden 2.5GbE bağlantı sağlayan bir dizi bağlantı seçeneği de sunuyor. Monitör ayrıca, göz sağlığı için ComfortView Plus özelliğine de sahip. Monitörün entegre pop-up özelliğiyse harici cihazların kolayca bağlanabilmesi için bağlantı noktalarına hızlı erişim sağlıyor.

Dell Optimizer son sürümüyle karşınızda

Dell Technologies, Dell Optimizer’ın mevcut özelliklerine kullanıcıların çalışma şeklini öğrenen ve yanıt veren akıllı ses özelliği, bağlantı ve iş birliği gibi özellikler de ekledi. Böylece Dell Optimizer’ın en son sürümü, zekâyı PC’den ekosistemin geri kalanına doğru genişletmiş oluyor. Dell Optimizer ayrıca ekranların ve çevre birimlerin tek bir arayüzde daha kolay yönetilmesini sağlıyor. Bununla birlikte bilgisayarların akıllı ses yeteneklerinin de geliştiği görülüyor. Yankı engelleme özelliği, aramadaki herkes için dikkat dağıtıcı yankıları engellerken ses kalitesi izleme özelliği de ses kalitesi düşük olduğunda kullanıcıyı pop-up bir pencereyle uyarıyor.

Sürdürülebilirlik, güvenlik ve yönetilebilirlik ön planda 

Dell, yaptığı yeniliklerde müşterilerinin artan siber saldırı tehditleri arasında güvenli hibrit çalışmayı nasıl sağlayabileceklerine ve BT departmanlarının iş yükünü nasıl azaltabileceklerine de odaklanıyor. Bu kapsamda ürün ve ambalajlarının sürdürülebilir tasarımı konusunda yenilikler getirmeye ve yatırım yapmaya devam ediyor. Düşük karbon emisyonlu alüminyum kullanımını daha fazla geri dönüştürülmüş malzeme içerecek şekilde genişletiyor ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde bu malzeme kullanımını Latitude 9440, Precision 5680 ve Latitude 7000 serimiz dâhil olmak üzere portföyünün geneline yayıyor. En sürdürülebilir Latitude dizüstü bilgisayar serisinde, Precision 3000 Serisi iş istasyonlarında ve en yeni ticari monitörlerinde çevresel etkiyi daha da azaltmak için geri dönüştürülmüş malzeme kullanım oranını artırıyor. Ayrıca, Dell Optimizer’ın termal yönetim ayarlarında bulunan “Sessiz Mod” özelliği yüzde 18’e varan enerji tasarrufu sağlayabiliyor.

Dell aynı zamanda donanım ve yazılım korumalarıyla güvenilir bir çalışma ortamı yaratmaya odaklanan yeni hizmet ve çözümleriyle de öne çıkıyor. Bunlar arasında, CrowdStrike ile yapılan bir iş birliği, donanım tedarik zinciri güvenlik çözümü ve müşterilerin güvenlik tehditleriyle başa çıkmalarına yardımcı olmak için yönetilen tespit ve müdahale hizmetleri yer alıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.