DOLAR 32,4156 0.19%
EURO 35,7329 0.62%
ALTIN 2.323,290,20
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünyaca ünlü şirketler geleceği tahmin etmek için yapay zekaya güveniyor

Dünyaca ünlü şirketler geleceği tahmin etmek için yapay zekaya güveniyor

ABONE OL
Aralık 1, 2021 09:30
Dünyaca ünlü şirketler geleceği tahmin etmek için yapay zekaya güveniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İleri analitik programı DataRobot, şirketlerin verilerini işleyerek, öğreniyor. Öğrendiği verilerden yola çıkarak geleceğe yönelik başarılı tahminlerde bulunuyor. Dünya çapında çeşitli sektörlerden 1000’den fazla şirket tarafından kullanılan DataRobot, finanstan, üretime pek çok alandaki firmaya destek oluyor. 

 

Dünya büyük bir hızla dijitalleşiyor ve şirketler hızla değişen bu dünyaya ayak uydurabilmek için teknolojinin tüm imkanlarından faydalanıyor. Makine öğrenmesi ve yapay zekâ teknolojilerini veri analizi için kullanılan firmalar, yönetim, finans ve geleceğe yönelik tahminlerde kesinlik içeren tahminlerle ön görüsünü güçlendiriyor, verimliliği ve riskleri hesaplayarak kar oranını artırabiliyor. 

Makine öğrenmesi ve yapay zekâ uygulamaları arasında en iyilerinden biri olarak gösterilen DataRobot uygulaması makine öğrenme süreçlerini hızlandırarak şirketlerin hız ihtiyacını karşılarken aynı zamanda geleceğe yönelik doğruluk performansı yüksek tahminler yapıyor. Bir ileri analitik programı olan DataRobot, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 1000’den fazla şirket tarafından kullanılıyor. 

 “MİLYONLARCA DOLARLIK TASARRUF SAĞLADILAR”

DataRobot uygulamasının Türkiye’deki tek temsilcisi olan yazılım hizmeti danışmanlığı ve veri analizi firması Ereteam CEO’su Kutlay Şimşek, “Yapay zekâ teknolojileri özellikle finans alanındaki şirketlere önemli kazanımlar sağlıyor. DataRobot, dünya sıralamasında ilk 5’in içerisinde yer alan bir Amerikan bankasının döviz dönüşümlerini optimize ederek 300 milyon dolarlık bir maliyet tasarrufu sağladı. Bir başka banka ise yüksek riskli ATM ve mevduat işlemlerini DataRobot sayesinde doğru tahmin ederek 24 milyon dolarlık bir tasarruf elde etti. 

 “DATAROBOT VERİNİN OLDUĞU HER YERDE KULLANILABİLİR”

DataRobot uygulamasının yalnızca finans sektöründe kullanılmadığının altını çizen Kutlay Şimşek, “Dünya çapında 1000’den fazla kullanıcının bir bölümü finans sektöründe yer alsa da ülkemizde de olduğu gibi büyük üreticiler de veri analizi için DataRobot’a güveniyor. Fabrikaların üretim verilerini, kapasitelerini, üretim anındaki tüm değişkenleri arşivleyip, öğrenen DataRobot yazılımı gelecek dönemlerdeki üretim kapasitesine yönelik başarılı tahminler verebiliyor. Üreticilerin kapasite, hız ve üretim şartları gibi önemli konulardaki sorularına veriye dayanan, rasyonel cevaplar sunuyor” diye konuştu.

 “ÇİMENTO ÜRETİMİ DATAROBOT İLE ANALİZ EDİLİYOR”

Türkiye’de DataRobot’u tercih eden firmaların üretim tarafında da bulunduğunu belirten Şimşek, “Türkiye’nin önde gelen çimento üreticilerinden olan bir müşterimiz, üretim verilerinin tahminlenmesi için DataRobot’a güveniyor. Kalite tahminleme, öngörücü bakım, anomali tespiti gibi farklı alanlarda DataRobot’un yeteneklerinden faydalanıyorlar” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.