DOLAR 32,3303 0.24%
EURO 35,1012 -0.1%
ALTIN 2.299,110,96
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Enerjinin Yıldızları, “çalışma hayatının yıldızları” oluyor

Enerjinin Yıldızları, “çalışma hayatının yıldızları” oluyor

ABONE OL
Aralık 8, 2021 15:40
Enerjinin Yıldızları, “çalışma hayatının yıldızları” oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Avrupa Yakası, Antalya ve Sivas’ta MEB ile belirlenen üç meslek lisesinde 2018 yılından itibaren başlatılan Enerjinin Yıldızları Projesi bugüne kadar 115 mezun verdi. Öğrencilere okul hayatı boyunca Yüksek Gerilim Laboratuvarı kurarak uygulamalı eğitim fırsatı sunan, staj ve burs imkânı tanıyan BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ, profesyonel iş hayatının kapılarını da açtı. Elektrik dağıtım sektörünün öncü üç şirketinde çalışmaya başlayan mezunların sayısı 35’e ulaştı.

 

Enerji sektörünün nitelikli eleman ihtiyacına çözüm üretmek, Türkiye’nin istihdamına katkı sunmak hedefiyle Türkiye’de üç bölgede elektrik dağıtım hizmeti veren Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) tarafından başlatılan ‘Enerjinin Yıldızları Projesi’, sektöre peş peşe yeni yıldızlar kazandırıyor. Proje çerçevesinde İstanbul Avrupa Yakası, Antalya ve Sivas’taki 3 okulda Yüksek Gerilim Dalı oluşturulmasına destek veren ve söz konusu okullarda Yüksek Gerilim Laboratuvarı kurarak öğrencilere ‘uygulamalı’ eğitim fırsatı sunan, staj ve burs imkânı tanıyan BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ, mezunlara çalışma hayatının da kapılarını açtı. Enerjinin Yıldızları Projesi’nin ilk mezunlarını verdiği 2019 yılından bu yana üç şirkette işbaşı yapan ‘yıldızların’ sayısı 35’e ulaştı.

 

ÇALIŞMA HAYATININ ARANAN ELEMANLARI HALİNE GELDİLER

2018 yılında elektrik dağıtım sektörünün öncü üç şirketi ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol sonrasında İstanbul Avrupa Yakası’nda Bayrampaşa İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Antalya’da Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sivas’ta ise Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan Yüksek Gerilim Dalı’ndan yetişen öğrenciler, çalışma hayatının aranan elemanları haline geldi. “Enerjinin Yıldızları Projesi ile bir yandan gençlerimizi mesleki eğitime yönlendirirken diğer yandan da Türkiye’nin istihdamına da destek vermeyi hedefliyorduk. İlk yıldan itibaren gördüğümüz ilgi ve ulaştığımız sayılar bizleri çok mutlu etti” diyen CK Enerji Regülasyon Direktörü Fidan Öztürk, “Projemizin uygulandığı okullarda Yüksek Gerilim Dalı’nı tercih eden öğrencilerin sayısı her geçen gün artıyor. 2020-2021 yılında 32’si İstanbul, 18’i Sivas ve 17’si Antalya olmak üzere 67 mezun verildi. 2018 yılından bu yana ise projemizde mezun olanların sayısı 115’i buldu. Mezun olan öğrencilerimizden 44 ‘ü İstanbul bölgesinde olup 24’ü BEDAŞ’ta işbaşı yaptı. Antalya’da mezun olan 37 öğrencimizin 6’sı AEDAŞ, Sivas’ta mezun olan 34 öğrencimizin 5’i ÇEDAŞ’ta çalışmaya başladı. Bazı mezunlarımız sektörde yer alan diğer firmalarda, bazıları da üniversiteye giderek eğitimlerine devam etme yönünde karar aldı” değerlendirmesinde bulundu.

 

136 YENİ YILDIZ GELİYOR

BEDAŞ’ın İstanbul Avrupa Yakası, AEDAŞ’ın Antalya, ÇEDAŞ’ın ise Sivas ayağında yürüttüğü Enerjinin Yıldızları Projesi’nde Yüksek Gerilim Dalı’nı tercih edenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında 11 ve 12. sınıflarda halen 136 öğrenci eğitim alıyor. Söz konusu 136 öğrencinin, 45’i İstanbul, 57’si Antalya ve 34’ü Sivas’ta eğitim görüyor. Mezun olup iş hayatına atılanlar açma-kesme, arıza onarım bakım, röle, trafo merkezi bakım gibi alanlarda istihdam ediliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.