DOLAR 32,5187 0.19%
EURO 34,5863 0.09%
ALTIN 2.492,810,28
BITCOIN %
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İhtisas OSB’de yatırım çeşitliliği artıyor

İhtisas OSB’de yatırım çeşitliliği artıyor

ABONE OL
Aralık 5, 2021 14:10
İhtisas OSB’de yatırım çeşitliliği artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiyenin “TEK” Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olma özelliğini taşıyan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (MPİOSB)’de sanayicilerin yatırım yelpazesi genişliyor.

 

Sadece plastik sektöründe yatırım yapan sanayicilerin yer aldığı, parsellerinin yarısından fazlasının üretime geçtiği diğer parsellerde ise inşaat çalışmalarının devam ettiği MPİOSB, hali hazırda 2000 kişilik istihdama sahip. Tüm parseller üretime geçtiğinde 5000 kişilik istihdam hedefleyen MPİOSB’de Yönetim Kurulunun, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonrası “İHTİSAS” özelliği korunarak bundan sonra “Plastik Mamul ya da Yarı mamul plastik üretimine katkı sağlayacak sair üretim” konularında da üretim yapılabilecek.

 

Konu ile ilgili konuşan MPİOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, “2018 yılının son çeyreğinde etkisini ciddi olarak hissettiren ekonomik belirsizliklere ilave olarak 01 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe giren “Poşetlerin Paralı Olması” uygulaması ile hem pandemi, hem de 2021 yılı içerisinde plastik hammadde fiyatlarının ciddi oranda artması Bölgemizde üretim yapan sanayicilerimizin yanı sıra yatırıma başlamayı düşünen sanayicilerimizi de zor durumda bıraktı. Bir şekilde Bölgemizde yatırım çeşitliliğini arttırmamız ve Bölgemizde yer alan sanayicilerimize destek vermemiz gerekiyordu. Ancak bunu yaparken de Bölgemiz’de plastik yatırımı yapan sanayicilerimizin ihtisas özelliğimizden dolayı bölgesel teşviklerden yararlanma avantajını korumamız lazımdı. Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler sonrasında ihtisas özelliğimizi kaybetmeden kuruluş protokolümüze plastik sektörüne katkı sağlayacak sair üretim konusunu ekleterek Bölgemizde yatırım çeşitliliğini arttırdık. Böylelikle plastik sektörüne katkı sağlayan plastik enjeksiyon kalıbı ve makinesi, plastik paketleme makinesi vb. üretimlerde Bölgemizde yer alabilecek” dedi. 

Plastik sektörünün çevreye duyarlı bir sektör olduğunu vurgulayan Esen, “Plastik sektörüne katkı sağlayacak diğer üretimler ile ilgili Bölgemize gelen başvurularda önceliğimiz çevreye zarar vermeyecek, altyapımıza ve arıtma tesisimize uygun üretimler olacak” diyerek sözlerini tamamladı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.