DOLAR 32,3199 0.2%
EURO 35,1291 -0.01%
ALTIN 2.291,940,65
BITCOIN 22941281,95%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İnegöl Belediyesi  Zabıta Ekipleri 7/24 Sahada: Fırsatçılığa Göz Açtırılmıyor
  • Haber Merkezin
  • Gündem
  • İnegöl Belediyesi Zabıta Ekipleri 7/24 Sahada: Fırsatçılığa Göz Açtırılmıyor

İnegöl Belediyesi Zabıta Ekipleri 7/24 Sahada: Fırsatçılığa Göz Açtırılmıyor

ABONE OL
Kasım 17, 2022 08:40
İnegöl Belediyesi  Zabıta Ekipleri 7/24 Sahada: Fırsatçılığa Göz Açtırılmıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, devam eden market denetimleri kapsamında fahiş fiyat ve kasa-etiket uyumu gibi konularda işletmeleri en ince detayına kadar inceleniyor. Bugüne kadar 25 işletmeye cezai işlem uygulandığı, 3 firmada da haksız kazanç tespit edilmesi nedeniyle Ticaret İl Müdürlüğüne bildirildiği açıklandı.

 

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığının korunması, haksız kazancın önlenmesi ve genel düzen ve tertibin sağlanması adına belirli aralıklarla gerçekleştirdiği denetimlerini sürdürüyor. Tüm işletmelere yönelik yapılan denetimler kapsamında son olarak marketler mercek altına alındı.

 

25 İŞLETMEYE CEZAİ İŞLEM UYGULANDI, 3 İŞLETME TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜNE BİLDİRİLDİ

Denetimlere ilişkin yapılan açıklamada, ilçe genelinde tüm marketlerin mercek altına alındığı ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Zabıta Müdürlüğü’müzün görevlerinden biri halk sağlığını korumakla birlikte vatandaşımızın hakkını da korumaktır. Bu düsturla marketlere yönelik belirli aralıklarla denetimler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda oluşturduğumuz ekiplerle şehrimizdeki tüm marketleri incelemek üzere kapsamlı bir denetim atağı başlattık. Yapılan denetimlerde özellikle gıda ve temizlik ürünlerinde fahiş fiyat, etiket, ruhsat, hijyen, genel tertip ve düzen, işgal, işyeri önü çevre kirliliği hususlarında denetim yapılmaktadır. Yapılan denetimlerde 25 adet işletmeye etiketsizlik, kasa-etiket uyuşmazlığı, işgal ve genel temizlik gibi hususlarda cezai işlem uygulanmış olup, 3 adet haksız fiyat satışı tespit edilen ürünler için ilgili işletmeden savunma tutanağı tanzim edilerek alış ve satış faturaları ile ilgili Ticaret İl Müdürlüğüne sevk edilmiştir.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.