DOLAR 32,3189 0.2%
EURO 35,1122 -0.06%
ALTIN 2.296,770,86
BITCOIN 23066912,41%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Dünya İlk Yardım Günü” İçin Etkinlik Düzenledi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Dünya İlk Yardım Günü” İçin Etkinlik Düzenledi

ABONE OL
Eylül 17, 2022 06:40
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Dünya İlk Yardım Günü” İçin Etkinlik Düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından “Dünya İlk Yardım Günü” kapsamında vatandaşlara yönelik “Yaşam Boyu İlk Yardım Öğrenin” temalı bir etkinlik düzenlendi. İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Tahir Büdün ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Ekibinin katıldığı etkinlikte ilk yardım bilincini geliştirmek amacıyla ilk yardımın önemi ve ilk yardım uygulamaları hakkında halka bilgiler verildi.

 

Tüm dünyada her yıl Eylül ayının ikinci Cumartesi günü “Dünya İlk Yardım Günü” olarak kutlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığının bu yıl temasını “Yaşam Boyu İlk Yardım Öğrenin” olarak belirlediği etkinlikler İzmir’de de gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığının öğrenci, öğretmen ve velilerde ilk yardım bilincinin geliştirilmesi, yaralanma ve sakatlanmaların azaltılması amacıyla başlatılan "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende"  “Mesleki Teknikte 1000 okul”, “ Temel Eğitimde 10000 Okul” projeleri kapsamında öğretmen ve okul yöneticilerine yönelik "İlkyardım Eğitimi Kursu" düzenlenmekte,  okullarda öğrenci ve velilere yönelik farkındalık eğitimleri yapılmaktadır. Bu eğitimlerle geleceğin teminatı çocukların sağlıklı eğitim ortamlarında yetiştirilmesi, öğrenci ve öğretmenler ile okul paydaşlarında koruyucu, önleyici ve acil müdahale gerektiren kazalar ve ani hastalık durumunda, tıbbi yardım gelinceye kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamaları hakkında farkındalık ve duyarlılık oluşturulması hedeflenmektedir. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu hedefleri içeren “Yaşam Boyu İlk Yardım Öğrenin” temalı etkinliği vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Müdürlüğün İlk Yardım Merkezi personeli tarafından İzmir Valiliği Binası yanında ilk yardım bilincine yönelik farkındalık yaratacak bilgiler verildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.