DOLAR 32,3904 0.15%
EURO 35,2581 0.06%
ALTIN 2.323,350,20
BITCOIN 22915792,93%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KMO İzmir’de Akıllı Ulaşım Sistemlerini Tanıttı

KMO İzmir’de Akıllı Ulaşım Sistemlerini Tanıttı

ABONE OL
Eylül 20, 2022 12:50
KMO İzmir’de Akıllı Ulaşım Sistemlerini Tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KMO, Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarında yerini aldı

 

KUZEY MARMARA OTOYOLU ROAD2TUNNEL FUARI’NDA AKILLI ULAŞIM SİSTEMİNİ TANITTI

 

15-17 Eylül tarihleri arasında İzmir’de beşinci kez düzenlen Road2Tunnel – Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller Fuarı’nda bu yıl ilk kez Kuzey Marmara Otoyolu (KMO) da yer aldı. Dünyanın dört şeritli en geniş tünellerine ve akıllı ulaşım sistemlerine sahip olan KMO, fuar katılımcıları tarafından ilgi ile karşılandı. 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Road2Tunnel fuarında, bu yıl 150’den fazla katılımcı firma, 5.000’den fazla nitelikli ziyaretçi, 35 farklı ülkeden davetli sektör uzmanları, 10 farklı ülkenin karayolları idaresi yetkilileri ve protokol katılımcıları yer aldı. 

 

TRANCİTY – Kent içi Ulaşım Sistemleri ve Teknolojileri Forumu ve 3. Metro Raylı Sistemler Forumu’nun da gerçekleştiği fuarda KMO olarak ilk kez yer aldıklarından söz eden KMO Genel Müdürü Aynur Uluğtekin, fuar ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye'nin önemli altyapı ve üstyapı projelerini buluşturan fuar, ülkemizin dünyada geldiği düzeyi yansıtması açısından son derece önemli bir organizasyon. 435 kilometrelik bir hat üstünde dünyanın en geniş tünelleri ve akıllı ulaşım sistemlerimizle donattığımız KMO olarak bizler de fuardaki yerimizi aldık. Sektör dinamiklerini takip etmek, sahip olduğumuz teknolojileri ve tecrübeleri aktarmak, ayrıca firmalar arası ikili görüşmeler ile gelecek projeler hakkında bilgi almak açısından verimli bir fuar geçirdik.”

 

Otoyol kullanıcılarının güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla akıllı ulaşım sistemleri teknolojisi ile donatılan KMO, otoyol güzergahı boyunca konumlandırılan 2360 adet kamera, 93 adet değişken mesaj işareti, 165 adet değişken trafik işareti, 77 adet trafik sayım sensörü, 23 adet meteoroloji istasyonu ve Scada tünel/otoyol güvenlik sistem verileri ile takip ediliyor. Bir ana ve iki alt kontrol merkezinden 7/24 izlenerek, otoyol trafik güvenliği kontrol edilen KMO’da meydana gelen olaylara hızlı bir şekilde müdahale edilerek otoyol trafik hizmetinin kesintisiz, konforlu ve yüksek standartlarda verilmesi hedefleniyor.

 

Avrupa yakasında Silivri-Kınalı kavşağı ile Eyüp-Odayeri arası ve Anadolu yakasında Pendik-Kurnaköy ile Akyazı arası olmak üzere iki ayrı lokasyon olarak hizmet veren KMO, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı bağlantı yolları ile birleşen toplamda 435 kilometrelik otoyol güzergahı ile özellikle İstanbul Boğazı geçişlerinde kapasitenin üzerinde olan trafik yükünü önemli ölçüde azaltıyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.