DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nazım Hikmet Dikili'de Anıldı

Nazım Hikmet Dikili'de Anıldı

ABONE OL
Haziran 4, 2023 09:29
Nazım Hikmet Dikili'de Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya çapında tanınan memleket şairi Nazım Hikmet ölümünün 60. yılında Dikili’de anıldı.

Dikili Belediyesi ve Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı işbirliği ile Nazım Hikmet Parkı’nda düzenlenen “Nazım’ı Anıyoruz” konulu anma programına çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi.

Nazım Hikmet  heykeline karanfil bırakılmasından sonra  Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz açılış konuşması  yaptı.

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı  Yönetim Kurulu Üyesi, araştırmacı, gazeteci, yazar Barış Pehlivan “Nazım’ın Davası” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Anma programında sanatçı Hilmi Yarayıcı usta şairden eserler seslendirdi.

Başkan Kırgöz, “Güneşin sofrasında buluşmaya devam edeceğiz.”

Nazım Hikmet’i anma programına ev sahipliği yapmamın gururunu yaşayan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz şu ifadelerde bulundu, “Bu akşam yaşamı boyunca memleket sevdasını yüreğinde taşımış, eserleri dünya dillerine çevrilmiş değerli şairimiz Nazım Hikmet’i  ölümsüzlüğünün 60. yılında ismini yaşattığımız bu güzel parkta anmak için bir araya geldik.  Bu anlamlı geceye önemli katkılar sunan basınımızın korkusuz kalemlerinden gazeteci kardeşimiz Barış Pehlivan’a  ve Nazım Hikmet’in değerli eserlerini seslendiren geçmiş dönem milletvekilimiz, parti meclisi üyemiz, sanatçı Hilmi Yarayıcı’ya sonsuz teşekkürlerimi  sunuyorum.  Her zaman dayanışma içerisinde olduğumuz  Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ile iş birliğimizi sürdürmeye ve güneşin sofrasında buluşmaya devam edeceğiz. Büyük usta, mavi gözlü dev Nazım Hikmet’i bir kez daha saygı ve özlemle anıyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.