DOLAR 32,3263 0.22%
EURO 35,0920 -0.14%
ALTIN 2.281,830,20
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ömrünü Adadığı Yetimler Kızılay Şehidi Arif Kıdıman’ı Andı

Ömrünü Adadığı Yetimler Kızılay Şehidi Arif Kıdıman’ı Andı

ABONE OL
Eylül 15, 2022 10:50
Ömrünü Adadığı Yetimler Kızılay Şehidi Arif Kıdıman’ı Andı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İhtiyaç sahiplerine yardım ulaştırırken 2020 yılında Suriye’de hain bir saldırıda şehit olan Kızılay çalışanı Mehmet Arif Kıdıman, görev arkadaşları ve sorumluluk alanındaki yetimler tarafından şehadetinin yıl dönümünde anıldı. Şehidin adına açılan okulda öğrenim gören öğrencilere kırtasiye desteğinin yanı sıra farklı bölgelerde mevlitler okutuldu.

 

Kızılay şehidi Mehmet Arif Kıdıman, şehadetinin yıl dönümünde çalışma arkadaşları ve görev alanı içinde olan İdlib, Cerablus, Azez, El Bab, Resulayn ve Tel Abyad bölgelerindeki Kızılay yetimhanelerindeki çocuklar tarafından anıldı. Yetimlere ve öğrencilere kırtasiye setleri, oyuncaklar ve hediyeler dağıtılırken, Şehit Kıdıman için camilerde Hatm-i Şerif ve Mevlid-i Şerifler de okutan Kızılaycılar, lokma döktürerek dağıttı.

 

Kızılay Şehidi Mehmet Arif Kıdıman

Suriye'nin El Bab bölgesinde yardım faaliyetlerinde görevli olan Şehit Mehmet Arif Kıdıman, Çobanbey-El Bab arasında seyir halindeki üzerinde ve tavanında belirgin bir şekilde Kızılay amblemi bulunan Türk Kızılay aracına, plakasız iki araç içerisinden yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından açılan çapraz ateş sonucu 14 Eylül 2020 tarihinde şehit oldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.