DOLAR 32,3150 0.19%
EURO 35,0277 -0.31%
ALTIN 2.280,410,14
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Otokar Afrika’ya ihracatını artırmayı hedefliyor

Otokar Afrika’ya ihracatını artırmayı hedefliyor

ABONE OL
Eylül 20, 2022 12:50
Otokar Afrika’ya ihracatını artırmayı hedefliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye'nin global kara sistemleri üreticisi Otokar, savunma sanayii alanındaki ürün ve kabiliyetlerini dünyanın farklı bölgelerinde tanıtmaya devam ediyor.  Otokar, 21-25 Eylül tarihleri arasında Güney Afrika’nın Tshwane şehrinde düzenlenecek olan Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı, AAD 2022’ye katılacak. Fuar süresince Otokar, zırhlı araçlardaki geniş ürün gamının yanı sıra kara sistemlerindeki üstün kabiliyetlerini tanıtacak.

 

Koç Topluluğu şirketlerinden Türkiye'nin global kara sistemleri üreticisi Otokar, savunma sanayii alanında farklı coğrafyalarda Türkiye'yi başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Otokar, 21-25 Eylül tarihleri arasında Güney Afrika’nın Tshwane şehrinde düzenlenecek olan AAD 2022 savunma sanayii fuarına katılıyor. Beş gün sürecek olan etkinlik süresince Otokar, dünyaca ünlü zırhlı araçlardan oluşan geniş ürün gamının yanı sıra kara sistemlerindeki üstün kabiliyetlerini tanıtacak.

 

Otokar askeri araçlarının 5 kıtada çok farklı bölge ve iklim koşullarında aktif olarak hizmet verdiğini belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Türkiye'de ve dünyanın çeşitli bölgelerinde elde ettiğimiz deneyimleri, araç geliştirme çalışmalarımıza yansıtıyoruz. Mühendislik gücümüz, tasarım kabiliyetimiz ve teknoloji alanındaki üstünlüğümüz sayesinde günümüz ve gelecek tehditlerine yönelik geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz askeri araçlarımız ve geniş ürün gamımız ile fark yaratıyoruz. 4×4, 8×8 gibi farklı model ve özelliklere sahip askeri araçlarımız halihazırda Afrika’nın farklı bölgelerinde hizmet veriyor. Uluslararası rekabette ürün dışında en çok farklılaştığımız ve öne çıktığımız alanlar ise, entegre lojistik destek sistemlerimiz ve teslimat sürelerimiz oluyor. Her koşulda satış sonrasında da kullanıcılarımızın yanında oluyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde Afrika’nın zorlu koşullarında sağladığımız kesintisiz destek bizi hep bir adım öne taşıdı. AAD Fuarı süresince mevcut ilişkilerimizi geliştirmeyi ve bölgede yeni işbirliği fırsatlarını değerlendirmeyi istiyoruz. Bu sayede ülkemizin ihracatına daha fazla katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.  

 

Özellikle COBRA II aracının Afrika bölgesindeki başarılı performansıyla dikkat çektiğini vurgulayan Görgüç, şunları söyledi: “Kendi sınıfında dünyanın sayılı araçlarından kabul edilen COBRA II aracımız, Afrika’da çeşitli operasyonlarda kullanılarak kendini kanıtlamış bir araç. Ayrıca, asimetrik muharebe koşullarında etkinliğini göstermiş durumda. Aracımız, halihazırda bölgede Afrika Birliği ve Birleşmiş Milletler barış gücü operasyonlarında çokça kullanılmakta. Tüm bunların yanında, COBRA II dünya çapında 10’dan fazla son kullanıcıya başarıyla hizmet veriyor. Mevcut kullanıcılarımızın aracımızın performansından duyduğu memnuniyet yeni kullanıcılar için de referans oluyor. Tüm bunlar bizim için son derece gurur verici. Önümüzdeki yıllarda COBRA II’nin yanı sıra ARMA 6×6 ve ARMA 8×8 araçlarımızın da bölgede birçok kullanıcı tarafından tercih edileceğini değerlendiriyoruz.”

 

COBRA II, yüksek koruma, taşıma kapasitesi ve büyük iç hacmi ile öne çıkıyor. Üstün hareket kabiliyetinin yanı sıra komutan ve sürücü dahil 10 kişilik personel taşıma kapasitesine sahip COBRA II, balistik, mayın ve EYP tehditlerine karşı üstün koruma özelliği sayesinde üst düzey güvenlik sunuyor. En zorlu arazi ve iklim koşullarında yüksek performans sağlayan COBRA II, isteğe bağlı olarak amfibik tipte üretiliyor ve ihtiyaç duyulan farklı görevlere kusursuz uyum sağlıyor. Geniş silah entegrasyon ve görev donanım ekipman opsiyonları sayesinde özellikle tercih edilen COBRA II, Türkiye’de ve ihracat pazarlarında sınır koruma, iç güvenlik ve barış koruma harekatları da dahil birçok görevi başarıyla sürdürüyor. COBRA II aynı zamanda, sahip olduğu modüler yapı sayesinde personel taşıyıcı, silah platformu, kara gözetleme radarı, KBRN keşif aracı, komuta kontrol aracı ve ambulans olarak da görev alabiliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.