DOLAR 32,3374 0.23%
EURO 35,0928 -0.11%
ALTIN 2.293,220,71
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pera Müzesi'nde Çellistanbul ile “Müzik Aşkı"

Pera Müzesi'nde Çellistanbul ile “Müzik Aşkı"

ABONE OL
Şubat 2, 2023 15:29
Pera Müzesi'nde Çellistanbul ile “Müzik Aşkı"
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pera Müzesi, Pera Klasikleri konser serisinde bu ay Çellistanbul Viyolonsel Kuartet’i konuk ediyor. İstanbul adını müziğin evrensel tınıları ile buluşturan dörtlü, Sevgililer Günü temalı “Müzik Aşkı” başlıklı konserde klasik müziğin sevilen eserlerini seslendirecek.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, klasik müziğin güncel yorumcularını ağırladığı Pera Klasikleri konser serisine Çellistanbul ile devam ediyor. Müzenin Oryantalist Resim Koleksiyonu’ndan bir seçkiyi sanatseverlerle buluşturan Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisinin yer aldığı salonda, 11 Şubat Cumartesi akşamı gerçekleşecek “Müzik Aşkı” başlıklı konser, dinleyicileri tarihi ve büyülü müze atmosferinde müzikal bir yolculuğa çıkaracak.

İnsan sesine en yakın enstrüman olan çelloyu müzikseverlerle buluşturmak amacıyla 2002’de kurulan Çellistanbul Viyolonsel Kuartet, her biri viyolonseldeki başarılı yorumları ile adından söz ettiren Melih Kara, Murat Berk, Julya Krepak ve Yusuf Çelik’ten oluşuyor. Farklı ülkelerde konserler veren Çellistanbul, Türkiye’den ve dünyadan çellistlerin yer aldığı özel projelere de imza atıyor. Çellistanbul’un bugüne dek aynı sahneyi paylaştığı ünlü müzisyenler ve topluluklar arasında Xavier Phillips, Mischa Maisky, Berlin Filarmoni Çellistleri, Atina Senfoni Orkestrası Çellistleri bulunuyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.