DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Samsung ve Habitat Derneği'nin “Solve for Tomorrow" programında kazananlar açıklandı!

Samsung ve Habitat Derneği'nin “Solve for Tomorrow" programında kazananlar açıklandı!

ABONE OL
Haziran 23, 2023 01:00
Samsung ve Habitat Derneği'nin “Solve for Tomorrow" programında kazananlar açıklandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samsung’un global çapta düzenlediği ve Türkiye’de Habitat Derneği iş birliğiyle bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Solve for Tomorrow” programında finale gelindi. Türkiye’nin farklı illerinden gençlerin ilgi gösterdiği yarışmanın final etabında kazananlar belli oldu. Yarışmada, birinciliği Camellia Takımı alırken, ikinciliği Aruna Takımı, üçüncülüğü ise ÇDS Takımı aldı.

Samsung Electronics Türkiye ve Habitat Derneği iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen ve öğrencileri toplumsal sorunları çözmeye teşvik ederek benzersiz bir öğrenme fırsatı sunan “Solve for Tomorrow” yarışmasında finale gelindi. Tasarım odaklı, inovatif ve yenilikçi düşünmeyi, yaratıcı problem çözmeyi ve ekip çalışmasını teşvik eden programa bu yıl 164 takım başvurdu. Final etabına ise 10 takım kaldı. Gençlerin ‘İklim Krizi’ (Karbon Emisyonun Azaltılması), ‘Sürdürülebilir Atık Yönetimi’ (Geri Dönüşüm), ‘Yenilenebilir Enerji’ ve ‘Akıllı Şehir Uygulamaları’ alanlarında problemleri ve çözümleri alanında uzman jürilere anlattığı yarışmanın kazananları da belli oldu. 

Yarışmada bu yıl birinciliği Ecem Naz Yılmaz ve Ayşegül Çabuk’un Camellia Takımı, Karadeniz Bölgesi’nde çay fabrikası atıklarından elde edilen hemiselüloz kullanılarak hidrojel eldesi gerçekleştirilen ve bu hidrojele tarçın yağı ile birlikte antibakteriyel özellik kazandırılan projesiyle aldı. Mustafa Akay, Ali Kerem Ergen, Arkad Divan Dinler, Yaren Lal ve Arda Kaplan’ın Aruna Takımı sağlık çalışanlarını enjektör iğnesi kazalarından korumak amaçlı Enjektör İğnesi Eritme/Tahrip/İmha Etme Cihazı projesiyle ikinci oldu. Üçüncülüğü ise çay tüketimi sonrası çay atıklarının çevreye atılmasından yola çıkarak bu atıkların değerlendirilmesi ve yenilenebilir bir şekle dönüştürülmesi amacıyla çay atıklarını kullanarak sunta plaka ve yalıtım levhası üretimi projesiyle, Bengisu Doğanay, Aras Önder ve Kuzey Önder’in ÇDS Takımı aldı.

Ayrıca, Prizmo Takımı geleneksel tarım yöntemlerinde yaşanan hastalıklar, böceklerin etkisi ve yabani otlar gibi verim düşürücü sorunlardan otonom ve kapalı bir sistemde etkilenmeyerek toprağı elverişsiz olan bölgelerde ve uygun olmayan iklim koşullarında bitki yetiştirme imkanı sunan Akıllı Sera Otomasyon projesiyle Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. 

Solve for Tomorrow programında, depremden etkilenen bölgelerde yaşayan öğrencilerin projeleri de yer aldı. Program kapsamında bir değişiklik yapılarak, depremden etkilenen öğrenciler sosyal destek sağlayıcı psikodrama atölyesi ile desteklendi. Gerçekleştirilen ödül töreninde deprem bölgesinden gelen çalışmaların sahiplerine de plaketleri ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

“Gençlere daha iyi bir gelecek yaratmak umuduyla üzerimize düşeni yapıyoruz”

Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Birimi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Azdemir, Solve For Tomorrow programıyla ilgili şunları söyledi: “Samsung olarak, gençlere daha iyi bir gelecek yaratmak umuduyla üzerimize düşen görevleri gerçekleştiriyoruz. Dünyaya karşı verdiğimiz bu sözü yerine getirme adına hayata geçirdiğimiz Solve for Tomorrow programının bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Geleceği yeniden şekillendireceklerin, yaratıcı düşünen, inovatif çözümler üreten ve teknolojiyi iyi kullanan gençler olacağını biliyoruz. Bu vesile ile programın yönetiminde bize destek veren değerli iş ortağımız Habitat Derneği ekibine, tüm mentörlerimize ve jürimize verdikleri destek adına çok teşekkür ediyorum.”

 

“Solve for Tomorrow, önümüzdeki dönem de birçok başarı hikayesine sahne olacak”

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise, “Gençlerin dünyamızın sorunlarından bazıları olan iklim krizi, yenilenebilir enerji, akıllı şehir uygulamaları hakkında teknolojik çözümler üretiyor olmaları Solve for Tomorrow programının önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Bu anlamlı projede birlikte yol aldığımız Samsung Türkiye’ye çok teşekkür ediyorum. Toplumun ve dünyanın sorunlarına çözüm arayan gençlerin desteklenmesi amacıyla yürüttüğümüz Solve for Tomorrow yarışmasının, önümüzdeki dönemde de yine birçok başarı hikayesine ve önemli projelerin ortaya çıkışına sahne olacağına inancımız tam. Geleceği şekillendirmek için çabalayan tüm çocuklarımızı canı gönülden kutluyor ve dereceye giren takımlarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin tüm illerinden gençlerin matematik, bilim, teknoloji ve mühendislik (STEM) alanlarındaki yaratıcı projeleriyle başvuru yapabilecekleri Solve for Tomorrow programının yeni dönem başvuruları Eylül ayında başlayacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.