Organize perakendenin en büyük çatı örgütü Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) heyeti, İzmir ve Ankara’nın ardından üçüncü yüz yüze toplantısını Şölen’in ev sahipliğinde Unesco’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’nda bulunan Gaziantep’te gerçekleştirdi. Üyeler arasında birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla düzenlenen toplantı TPF Yönetim Kurulu Üyeleri, PERDER Başkanları, Çukurova, Van ve Güneydoğu PERDER üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Gıda perakendesinin durumu, ekonomik gelişmeler ve işletmelerin verimliliğini artıracak başlıkların masaya yatırıldığı toplantı sonrasında heyet, Türkiye'den 120 ülkeye ihracat gerçekleştiren Şölen’in Gaziantep üretim tesisini gezdi.
Yerel zincirler arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirmek, sektördeki gelişmeleri değerlendirmek için Türkiye Perakendeciler Federasyonu önderliğinde her ay farklı bir ilde gerçekleşen toplantılar tüm hızıyla devam ediyor. TPF heyeti, İzmir ve Ankara’nın ardından yüz yüze üçüncü toplantısını Şölen’in ev sahipliğinde Gaziantep’te gerçekleştirdi. UNESCO’nun 116 şehir arasındaki, gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı'nda (UCCN) Türkiye'yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep’te düzenlenen toplantıya, TPF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, TPF Yönetim Kurulu Üyeleri, bölge başkanları, İpek Yolu, Çukurova, Van ve Güneydoğu PERDER üyeleri katıldı. İki gün süren organizasyonda gıda perakendesindeki ve ekonomideki gelişmeler görüşüldü. İşletmelerin verimliliklerini artırıcı gündemlerin de yer aldığı organizasyonda önümüzdeki süreçte yerel zincirlerin hayata geçireceği etkinlikler planlandı.
Tüm sektörlerde, ekonomide küresel çapta derin izler bırakan koronavirüs pandemisinin 2022 yılının ikinci çeyreğinde hızla sarılmaya başlanacağını belirten TPF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, "İçinde bulunduğumuz süreçte bu izlerin yansımalarını tüm sektörlerde takip ediyoruz. Tüm olumsuzlukların üstesinden geçmişteki tecrübelerimiz ve tüm paydaşlarımızdan alacağımız güç ile tek yürek halinde hareket ederek geleceğiz. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için bizler gibi yerel sermayeye, yeni istihdama, yeni yatırımlara ve yerli markalara ihtiyacı var. Yerel zincirler olarak sektörümüzü, ülke ekonomisini geliştirecek her türlü projede yer almaya, üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız" dedi.
ŞÖLEN ÜRETİM TESİSİNE ÖZEL ZİYARET
Gaziantep'in gıda sektöründeki önemli temsilcisi Şölen'in "Türkiye'nin Çikolata Fabrikası" olarak adlandırılan endüstri 4.0 donanımlı fabrikasının da ziyaret edildiği etkinlikte Ömer Düzgün; "Hayallerin peşinde koşmak, alınan kararlarda ısrar etmek, sektörde ayrışarak yenilikçi olmak başarıyı beraberinde getiriyor. Üretim teknolojisi, kapasitesi ile çikolata ve çikolatalı ürünleri dünyanın 120’den fazla ülkesine ihracat eden Şölen, sektörümüzdeki en önemli başarı hikayelerinden. Birlik ve bütünlük içerisinde hayallerinden vazgeçmeyenlerin her türlü olumsuzluğu yeneceğinin kanıtı. Ülkemizin Şölen gibi yerli markalara, yeni başarı hikayelerine, tüm paydaşlarıyla ülkesine değer katanlara ihtiyacı var" açıklamasını yaptı.
Şölen’in çok genç ama bir o kadar da değerlerine bağlı, azimli, kararlı ve cesur bir şirket oluğunu söyleyen Şölen CEO’su Elif Çoban, “Bu topraklardan kazandıklarımızı daima teknoloji, gıda güvenliği, inovasyon odaklı yeni yatırımlar yaparak yine bu topraklara yatırım için kullanıyoruz. “Türkiye’nin Çikolata Fabrikası” olarak adlandırdığımız Gaziantep tesisimiz, Şölen’in Türkiye ekonomisine ve sektörüne kazandırdığı örnek bir yatırımdır. Endüstri 4.0’ın tüm gereklerine sahip tesisimizde, robot teknolojisi, yapay zeka ile yönetilen akıllı deposu ve gelişmiş otomasyonu ile üretim yapıyoruz. Bugünden sonra da hem tüketicilere en kaliteli ürünleri sunmak hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunu yaparken de köklerimizden gelen değerlerimiz bizim yol göstericimiz olmaya devam edecek” dedi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.