DOLAR 32,4989 0.15%
EURO 34,8127 0.25%
ALTIN 2.489,771,13
BITCOIN 2040489-0,61%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Teksüt, ihracat yelpazesine Singapur, Japonya ve Filistin’den sonra Çin’i de ekledi
  • Haber Merkezin
  • Ekonomi
  • Teksüt, ihracat yelpazesine Singapur, Japonya ve Filistin’den sonra Çin’i de ekledi

Teksüt, ihracat yelpazesine Singapur, Japonya ve Filistin’den sonra Çin’i de ekledi

ABONE OL
Aralık 6, 2021 13:30
Teksüt, ihracat yelpazesine Singapur, Japonya ve Filistin’den sonra Çin’i de ekledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri firması olan Teksüt, kalite ve lezzetini Türkiye’nin dışında 23 ülkeye daha taşıyor. Teksüt ürün gönderdiği ülkeler yelpazesine Singapur, Japonya ve Filistin’den sonra Çin’i de ekledi. Teksüt 1997’den bu yana ihracat yaptığı ABD’den sonra Çin’e de ürün göndermeye başlamış oldu. Teksüt, Çin’e mozeralla ve üçgen peynir ihraç ediyor.

 

Dünya standartlarında el değmeden üretim tesisine sahip Teksüt, hem Anadolu’nun yerel lezzetlerini hem de uluslararası damak tadını dünyanın dört bir yanına taşıyor. Süt ve peynir çeşitlerini 4 kıtadaki 23 ülkeye ihraç eden, Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, ihracat haritasını bugüne kadarki en geniş coğrafyaya taşıdı. 

 

Amerika Birleşik Devletleri’ne 1997 yılından bu yana 10 bin 100 kilometre uzağa ürün gönderen Teksüt, Mart 2021 tarihinde ihracat yelpazesine 8 bin 500 kilometrelik mesafesiyle ülkemize yine çok uzak bir ülke olan Japonya’yı dahil etmişti. Çin’e yapılan ürün sevkiyatı sonrasında Teksüt’ün ihracat yelpazesi daha da genişledi. 

 

Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, Japonya’ya beyaz peynir, labne ve çeçil peyniri, Çin’e ise mozeralla ve üçgen peynir gönderildiğini söyledi. Özmen, “Çin’e ihracatın kapısını açarak  umut verici bir başlangıç yaptık. İhracatımızın sürekli ve düzenli hale gelmesi için çalışıyoruz. Avrupa’ya ve Amerika’ya düzenli ihracatımız bulunuyor. 2021 yılında önce Japonya’ya sonrada Çin’e ürünlerimizi ihraç etmeye başladık. 

 

Hem yerelin hem de dünyanın tanıdığı lezzetler  

Mert Özmen, “Uzakdoğu’da daha önce Tayvan’a ürün gönderiyorduk, 2021 yılında Singapur ve Japonya’yı ürünlerimizle tanıştırdık. Yaygın bir peynir kültürüne sahip olmayan Singapur’a da labne, lor, süzme peyniri ve dil, çecil, Antep gibi yerel peynirler gönderiyoruz. Japonya’ya beyaz peynir, labne, kaşar peyniri ve yöresel peynir çeşitleri ile toplam 8 kalem ürün ihraç ediyoruz.” dedi. 

 

Hedef cironun yüzde 10’u ihracattan 

Uzun yıllardır ihracat yapan bir kuruluş olduklarını hatırlatan Mert Özmen, “Son beş yılda bu konuda daha güçlü adımlar atıyoruz. Geçen yıl Avrupa ülkelerine ürün göndermeye başladık, şu an 23 ülkede ürünlerimiz tüketiliyor. Bu çerçevede ihracat hedefimiz ciromuzun yüzde 10’una ulaştırmak” dedi. 

 

Teksüt, hangi ülkelerde tüketiliyor?

Teksüt, süt ve süt ürünlerini; Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika, Danimarka, İsveç, Kosova, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Kuveyt, Irak, Azerbaycan, Türkmenistan, Suudi Arabistan, Moritanya, Tanzanya, Singapur, Japonya, Filistin ve Çin’e  ihraç ediyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.