DOLAR 32,3263 0.22%
EURO 35,0920 -0.14%
ALTIN 2.281,830,20
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Eğitim Vakfı Zeki Müren’i ‘Alkışlarla’ Anıyor

Türk Eğitim Vakfı Zeki Müren’i ‘Alkışlarla’ Anıyor

ABONE OL
Eylül 22, 2022 08:20
Türk Eğitim Vakfı Zeki Müren’i ‘Alkışlarla’ Anıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Eğitim Vakfı (TEV), Sanat Güneşimiz Zeki Müren’i aramızdan ayrılışının 26. yıl dönümünde alkışlarla yâd ediyor. TEV, en önemli bağışçılarından olan Zeki Müren’in “Alkışlarla yaşıyorum” sözünden ilham alan projeyi, “Zeki Müren’i anmak için başlayan alkışlar sürsün, bursla okuyan öğrencilerin mezuniyet alkışlarına dönüşsün.” mesajıyla başlattı.

 

Türk Eğitim Vakfı, “Kalpten kalbe akışlarla, alkışlarla yaşıyorum” diyen büyük ustayı ölümünün 26. yıldönümünde anlamlı bir proje ile anılıyor. Geçtiğimiz yıl maddi, sosyal ve psikolojik zorluklar nedeniyle okula dönememe riskiyle karşı karşıya kalan bursiyerleri için #yarıdakalmasın projesini hayata geçiren TEV, Zeki Müren’i alkışlarla ölümsüz kılarak onun aziz hatırasını bağış ve desteklerle yaşatmaya davet ediyor.

 

Zeki Müren Burs Fonu binlerce öğrenciye ışık oluyor

Henüz hayattayken mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı’na bağışlayan Zeki Müren, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan Türk gençlerine eğitim imkânı sağlayarak ışık olmaya devam ediyor. TEV ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, sanatçının mirasının yasal varisleri olarak 2002 yılında Bursa’nın Nilüfer ilçesinde sanat üzerine eğitimler verilen Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı – Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’ni yaptırdı. Bugüne dek 1.282 öğrencinin mezun olduğu okulda halihazırda301 öğrenci öğrenim görüyor.

 

Sanat Güneşimizin vefatının ardından oluşturulan TEV Zeki Müren Burs Fonu’ndan ise bugüne kadar Türkiye genelinde yaklaşık 4.000 burs sağlandı. Bu fondan 2022-2023 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 202 öğrenciye 9 ay boyunca ayda 1.325 TL burs desteği sağlanacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.