DOLAR 32,3384 0.17%
EURO 35,1275 -0.17%
ALTIN 2.233,47-0,43
BITCOIN 2058382-5,92%
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Denizcileri Expomaritt Exposhipping İstanbul’da Buluştu

Dünya Denizcileri Expomaritt Exposhipping İstanbul’da Buluştu

ABONE OL
Kasım 30, 2021 19:10
Dünya Denizcileri Expomaritt Exposhipping İstanbul’da Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Exposhipping İstanbul, 16. Uluslararası Denizcilik Fuar & Konferansı, bugün Viaport Marina Tuzla’da ziyarete açıldı. Fuarın açılış töreninde konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, “Denizcilik sektörünün buluşma noktası olan Expomaritt Exposhipping İstanbul başta olmak üzere, ürün ve hizmetlerin hedef kitleye tanıtımı, iş çevresinde marka bilinirliğinin artırılması, kurumsal imajın geliştirilmesi, sektördeki son gelişmelerin takibi ve iş ağının güçlendirilmesi gibi sağladıkları imkanlardan ötürü fuar organizasyonlarının oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı Deniz Ticaret Odası olarak fuar organizasyonlarını çok önemsiyor, etkin ve başarılı bir şekilde geçmesi için elimizden gelen desteği vermeye çaba gösteriyoruz. ” dedi.

16 yıldır Türk Gemi İnşa ve Yan Sanayisini Türkiye’de dünya denizcilik profesyonelleri ile Türkiye’de buluşturan Exposhipping Expomaritt İstanbul, 30 Kasım’da Viaport Marina Tuzla’da düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Açılış törenine Kıyı Emniyet Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Seven, Informa Markets Türkiye Genel Müdürü Atilla Marangozoğlu, sektör temsilcileri ve profesyonelleri katıldı.  

37 ÜLKEDEN 180 KATILIMCI VE 600 MARKA
İMEAK Deniz Ticaret Odası adına iki yılda bir İstanbul’da düzenlenen fuarın açılış töreninde konuşan Informa Markets Türkiye Genel Müdürü Atilla Marangozoğlu, “Exposhipping Expomaritt İstanbul’da buluşmamızın üzerinden geçen kısa süre içinde dünyada pek çok şey değişti. Küresel düzeyde halen yaşamakta olduğumuz pandemi, tedarik zincirinin devamlılığı için denizcilik sektörünün ne kadar hayati rol oynadığını bir kez daha gösterdi. Exposhipping Expomaritt İstanbul olarak, bu büyük değişim ve dönüşüm sürecinin sektör için yarattığı fırsatlara odaklandık. Bu yıl 30 Kasım-03 Aralık 2021 tarihleri arasında Viaport Marina Tuzla’da düzenlediğimiz fuarımızda başta Almanya, İngiltere, Danimarka, Norveç, Hollanda, AB, Çin, Güney Kore, İtalya ve İspanya olmak üzere 37 ülkeden 180 katılımcı ve 600 markayı ağırlıyoruz. Bölgesinin en önemli ticaret ve pazarlama platform olan Exposhipping Expomaritt İstanbul’da, Türk Gemi İnşa ve Yan Sanayi sektörünün yeni pazarlarla buluşmasına ve rekabet gücünün artmasına katkı sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.

GEMI İNŞADA YILLIK 2 MİLYAR DOLAR İHRACAT
Exposhipping Expomaritt İstanbul gibi fuarların, gemi inşa sanayisinin meraklısının yaygınlaşması ve deniz tutkunlarının üreticilerle bir araya gelmesini sağlayan önemli fırsatlar olarak gördüğünü ifade eden Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, “Ülkemize, ekonomimize ve sektörümüze katkı sağladığını düşündüğüm Exposhipping Expomaritt İstanbul’un dünyadaki diğer örnekleri gibi markalaşması en büyük temennimizdir. Bugün kendi askeri gemilerini inşa eden dünyanın sayılı ülkeleri arasındayız. Yat inşasında dünyada ilk üç arasındaki yerimizi koruyoruz. Türk yat üreticileri arasında bugün dünyada marka haline gelmiş firmalarımızın da bulunduğu biliyorum ve bundan gurur duyuyorum. Ülkemizde inşa ettiğimiz feriler, enerji gemileri, römorkörler, offshore gemileri, balıkçı gemileri, kimyasal tankerler, yük gemileri ve diğer ticari gemiler sayesinde ve bunlara bakım onarımı da eklediğimizde, yıllık ihracat rakamımız, 2 milyar Dolar’a yaklaştı. İhracatımızın her yıl daha ileri gitmesi için sektörümüz azimle çalışmaya devam ediyor.” dedi. 

“Fuarlar İhracata Katkı Sunuyor.”
Türkiye'de düzenlenen gemi ve yat sektörlerine ilişkin fuarların yerel ve uluslararası sektör paydaşlarının bir araya gelmesi noktasında önem arz ettiğinin altını çizen GYHİB Yönetim Kurulu Başkanı Cem Seven, Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği olarak yurt dışında gerçekleştirilen sektörel fuarlarda Türkiye’nin milli katılımını üstleniyor, ülkemizde gerçekleşen sektörel fuarların da hem ülkemiz hem de Türkiye gemi ve yat inşa sektörlerinin uluslararası tanıtımına katkı sağlaması noktasında desteklerde bulunuyoruz. Bu itibarla, ülkemizin önde gelen uluslararası sektörel organizasyonlarından Exposhipping İstanbul Fuarı’nın sektörümüze olumlu katkılar sağlamaya devam edeceğini umarak, tüm sektöre hayırlı olmasını diliyorum.

Açılış konuşmalarının ardından Kıyı Emniyet Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Seven, Informa Markets Türkiye Genel Müdürü Atilla Marangozoğlu ve sektör başkanlarının katılımıyla kurdele kesimi yapıldı ve toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Resmi açılışın ardından Başkanlar, sektör profesyonelleri ve basın mensupları, tek tek stantları ziyaret ederek, katılımcı firma temsilcileriyle görüştü.

EN YENİ TEKNOLOJIK GELİŞMELER MARINE TALKS’TA
Exposhipping İstanbul, 16. Uluslararası Denizcilik Fuar & Konferansı, denizcilik sektörünün ufkunu genişletecek etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Fuar katılımcıları ve alanında uzman konukların sunumları ile "Marine Talks" sahnesinde sektöre dair son teknolojik gelişmeler ile yeni ürün ve markalar tanıtılacak. Fuarın ilk günü 30 Kasım’da AVS Global tarafından düzenlenen konferansa Başkan Abdülvahit Şimşek, Catering Müdürü Sevda Güler, Küresel Tedarik Müdürü Mükremin İnan ve Kalite Güvence Müdürü Sevinç İlgar Nas,  konuşmacı olarak katıldı. İlgiyle takip edilen etkinlikte, provizyon yönetimi ve catering, global gemi ikmal ve teknik mağaza yönetimi ile kalite yönetimi başlıkları ele alındı. 

DENİZCİLİKTE YENİ FIRSATLAR 
Fuarın ikinci günü 01 Aralık’ta Marine Talks’ta yoğun bir program Exposhipping Expomaritt İstanbul katılımcı ve ziyaretçilerini bekliyor. Öğleden önce Youngship Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Oğiş, “Dekarbonizasyon: Hukuki Arka Plan Analizi”, Milestone Gemi İşletmeciliği ve Acenteliği Filo Yöneticisi Kerem Ersoy, “Gemi İşletmeciliğinde Milestone” ve Yaf Diesel Spare Parts & Engineering Proje Satış Müdürü Mert Serdar Koç, “BSKY-Dünyadaki Tek Filtresiz UV Tip BWTS”, başlıklı konuşmalarını yapacaklar. Öğleden sonraki oturumlarda Gedik Kaynak adına Metalurji ve Malzeme Mühendisi Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, “Gemi İnşaasında Kaynak Mühendisliğinin Yeri” başlıklı bir konuşma yapacak. Ekol Denizcilik tarafından düzenlenen “Üç Tarafı Deniz Dört Tarafı Fırsat Eşitliği” etkinliğinde Kurum Müdürü Mutlu Arslan, Akademiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emel Hayretdağ, Eğitim Koordinatörü Özkan Kaya ve İnsan Kaynakları Müdürü Murat Bingül, konuşmacı olarak yer alacaklar.

 

GÜNDEM: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE YEŞİL MUTABAKAT 
Marine Talks’ın son günü 2 Aralık’ta Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyum sürecinde önem kazanan konulara dair etkinlikler yer alıyor. Optimarin Türkiye Satış Müdürü Ufuk Işıksal ‘ın “Güvenilir ve Kolay Balast Suyu Arıtma Sistemi” başlıklı sunumu sonrası gerçekleşecek Ortech Marine Genel Müdürü Ömür Karataş’ın “Yakın Geleceğin Deniz Yakıtları” ile TMMOB Gemimo Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yaşar Canca’nın “Paris İklim Değişikliği Anlaşmasının Denizciliğe ve Deniz Mühendisliğine Etkileri” başlıklı konferanslar ile Marine Talks etkinliği sona erecek. 

DENİZCİ KADINLAR WISTA TURKEY BULUŞMASI 
Fuarın üçüncü gününde WISTA Turkey, denizcilik sektöründe çalışan kadınları  “Denizci Kadınlar Kahvaltısı” organizasyonunda bir araya getirecek. Bu etkinliklerin yanı sıra, Exposhipping Expomaritt İstanbul katılımcı firmaları da fuar boyunca gerçekleştirecekleri etkinlikler ile ziyaretçiler çok renkli ve hareketli bir fuar deneyimi yaşatacaklar. EOS Group, Sapi Turkey, Bulutlu Marine, Jotun Boya, YAF Diesel, Nippon Paint Marine, Onursan Gemi, İlkfer Group stantlarında etkinlikler gerçekleştirecek firmalar arasında yer alıyor. Sektöre dair en son teknolojik gelişmeler ise fuar alanındaki İnovasyon Pavilyonu’nda sergilenecek.

ÜÇLÜ KORUMA: HES KODU, MASKE, SOSYAL MESAFE
Exposhipping Expomaritt İstanbul Fuarı’na hem katılımcılar hem ziyaretçiler, HES kodu ve maske ile giriş yapabilecekler. Fuarda, ülkemizin uyguladığı önlemlere ek olarak dünyanın en büyük etkinlik organizatörü Informa Markets tarafından geliştirilen ‘Temizlik ve Hijyen’, ‘Fiziksel Mesafe’ ile ‘Tespit ve Koruma’yı kapsayan AllSecure Standartları uygulanarak,  sağlıklı ve güvenli bir fuar ortam sunulacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.