DOLAR 32,3150 0.19%
EURO 35,0277 -0.31%
ALTIN 2.280,410,14
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bayer’in Düzenlediği Youth Ag Summit Gerçekleşti

Bayer’in Düzenlediği Youth Ag Summit Gerçekleşti

ABONE OL
Kasım 29, 2021 16:30
Bayer’in Düzenlediği Youth Ag Summit Gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bayer’in düzenlediği Young Ag Summit (Gençlik Tarım Zirvesi) 44 ülkeden seçilen 100 delegenin katılımıyla gerçekleşti. Zirve; 2000 başvuru arasından seçilen ve yaşları 18-25 arasında değişen gençlere, “Aç Bir Gezegeni Beslemek” teması doğrultusunda gıda güvenliği sorunu karşısında küresel tarım için sürdürülebilir çözümler geliştirmeleri için iş birliği içerisinde çalışma fırsatı sunuyor.

 

Zirvenin önde gelen konuşmacıları arasında yer alan FAO Genel Müdürü Dr. Qu Dongyu: “Gençler; kendiniz, aileniz, çevreniz için yararlı bir şeyler yapmaya, öğrenmeye ve katkıda bulunmaya kararlıysanız kesinlikle yolunuza devam etmelisiniz.  Ne kadar zorlukla karşılaşırsanız karşılaşın söyledikleriniz ile yaptıklarınız tutarlı olsun. Bildiğiniz üzere ailem, bir hektardan küçük bir arazide pirinç yetiştiriyordu. Bir gün Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün Genel Müdürü olabileceğimi hayal bile edemezdim. Kendinize hedefler belirlemeli, öğrenmeye, insanlara yardım etmeye ve topluma katkıda bulunmaya kendinizi adamalısınız” dedi.

 

Türkiye’den zirveye katılmaya hak kazanan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde master eğitimine devam eden 23 yaşındaki Ziraat Mühendisi Ertuğrul Işık zirveyle ilgili düşüncelerini paylaştı: “Ufkumu genişleten ve geleceğe umutla bakmamı sağlayan bir zirveydi. Konuşmacılar deneyimlerini, aç bir gezegeni nasıl besleyeceklerini ve planlarını bizlerle paylaştı. Çok değerli bilgiler edindim.” 

 

Bu yılki delegeler aynı zamanda “Değişim için Gelişim” konseptinde proje fikirlerini ve çalışmalarını sundu. Daha önceki yıllardan farklı olarak ilk kez bu yıl genç liderler, girişimcilik ve liderlik yeteneklerini geliştirmeye devam edecekleri sanal bir fikir kuluçka merkezi olan YAS University adlı programda 10 haftalık bir sürece dahil olacak. Bu programda delegeler mentorlardan destek alarak Ocak 2022’den itibaren kendi projelerini geliştirecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.