DOLAR 32,3906 0.2%
EURO 35,0904 -0.05%
ALTIN 2.324,920,25
BITCOIN 2272172-0,62%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dassault Systèmes, Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi’ne Girdi

Dassault Systèmes, Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi’ne Girdi

ABONE OL
Aralık 1, 2021 11:50
Dassault Systèmes, Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi’ne Girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DJSI Dünya Endeksi, uzun vadeli ekonomik, çevresel ve sosyal kriterlere dayalı S&P Küresel Geniş Pazar Endeksi'ndeki 2.500 en büyük şirketin ilk yüzde 10'unu oluşturuyor. 

Dassault Systèmes, sürdürülebilirlik alanındaki başarıları sayesinde küresel yazılım sektöründe 181 şirket arasında beşinci sırada yer alarak yüzde 3’lük dilime girdi.  DJSI Dünya Endeksi’ne dahil olarak Dassault Systèmes, 2025 Sürdürülebilirlik Pusulası stratejisinin başarısını yansıtıyor ve 3DEXPERIENCE platform çözümlerinin önemini vurguluyor.

3D ve Ürün Yaşam Döngüsü yazılımlarında uzman Dassault Systèmes, yazılım endüstrisinde beşinci sırada yer alarak ilk kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Endekslerine girdi. Sağladığı bu başarıyla şirket, küresel şirketlerin sürdürülebilirlik uygulamalarının çevresel, sosyal, yönetişim ve ekonomik kriterler açısından ele alındığı dünyanın önde gelen değerlendirmesi DJSI’a adını yazdırmayı başardı.

 

Dassault Systèmes, iklim değişikliği stratejisi, sosyal raporlama, davranış kuralları ve vergi stratejisi gibi temel konularda 100 puan alarak S&P Küresel Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesinde yazılım endüstrisindeki 181 şirket arasında yüzde 3'lük dilimde yer almayı başardı. 

Elde ettikleri bu başarıyla gurur duyduklarını belirten Dassault Systèmes Endüstri, Pazarlama ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Florence Verzelen görüşlerini, “Dassault Systèmes olarak stratejik hedefimiz, sürdürülebilir bir ekonomiyi yeniden icat ederek müşterilerimiz için güvenilir ve lider bir ortak olmak. Bu kapsamda bizlere ve müşterilerimize yardımcı olması amacıyla sanal teknolojilerimizi sürdürülebilirlik üzerine inşa ettik. Geliştirdiğimiz bu teknolojileri, endüstride ilk kez sanal prototiplerin oluşturulması, malzeme ve kaynak tasarrufu sağlaması için kullanmaya devam ediyoruz. Bunun da ötesinde, işlerin ilk seferde doğru yapılması, bilgi ve teknik kazanımlardan en verimli şekilde yararlanılması ve çevresel etkinin iyileştirimesi gibi pek çok alanda teknolojilerimizden faydalanıyoruz. Dolayısıyla sanal dünyanın bizlere sunduğu en büyük gücü, insanların hayal gücünü serbest bırakması ve insanların kuşku duymadan hayal etmelerini sağlayarak, ortaya çıkacak sonucun etkisini artırması olarak gösterebiliriz.” sözleriyle dile getirdi.

Sürdürülebilirliğin sadece yaşam döngüsünü optimize etmekle alakalı olmadığını belirterek, gerekli noktaları birleştirilmesi gerektiğini de ifade eden Florence Verzelen, sözlerine şunları ekledi: “Dassault Systèmes olarak, inovasyonda çok ölçekli, çok disiplinli, bütünsel ve kapsayıcı bir yaklaşım sunan sanal platformlar sayesinde, yeni sürdürülebilir çözümler için bir ilham kaynağı sağlamak bizim için oldukça önemli. Buna ek olarak, elde edilen değişimin deneyimlenmesini sağlayarak kuruluş genelinde anlamlı Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG)  eylemlerinin uygulanabilir hale getirilmesi gerekiyor. Şirket olarak gerçekleştirdiğimiz bu uygulamalar sayesinde, Bilime Dayalı Hedefler girişiminin, iddialı sera gazı emisyon hedeflerimiz için onaylanmasını sağlayıp karbon ayak izimizin azaltılmasında büyük bir başarı elde ettik. Tüm bu süreçlerimiz sayesinde ise şirketimizin, prestijli Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi tarafından dünya çapında sektörümüzde ilk kez en güçlü beşinci oyuncu olarak kabul edildiğini görmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Konu hakkında yorumlarını dile getiren S&P Global, ESG Araştırma Küresel Başkanı Manjit Jus ise "DJSI’a dahil olmak, sektörünüzde sürdürülebilirlik lideri olmanın adeta bir yansıması. Dolayısıyla, 2021 S&P Global Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesine katılan şirketler, ESG'nin ortaya konması ve şeffaflığı için artan hareketin bir kanıtı niteliğinde. Bu bağlamda Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi'ne dahil olan Dassault Systèmes'i tebrik ediyoruz." dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.