DOLAR 33,9140 -0.22%
EURO 37,5518 0.24%
ALTIN 2.781,361,35
BITCOIN 19546962,25%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SSM Öğrenme Programları Aralık ayında  “Türkiye’de Modern Sanatın İnşası”  konusuna odaklanacak
  • Haber Merkezin
  • Kültür Sanat
  • SSM Öğrenme Programları Aralık ayında “Türkiye’de Modern Sanatın İnşası” konusuna odaklanacak

SSM Öğrenme Programları Aralık ayında “Türkiye’de Modern Sanatın İnşası” konusuna odaklanacak

ABONE OL
Kasım 29, 2021 18:20
SSM Öğrenme Programları Aralık ayında  “Türkiye’de Modern Sanatın İnşası”  konusuna odaklanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SSM Öğrenme Programları’nın yetişkinlere yönelik çevrimiçi etkinlikleri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden Prof. Dr. Burcu Pelvanoğlu’nun “Türkiye’de Modern Sanatın İnşası” konulu seminerine ev sahipliği yapıyor. 

 

Türkiye’de modernleşme-Batılılaşma hareketinin Cumhuriyet döneminde çağdaşlaşma hareketine dönüşünü temel alan bu seminer dizisinde, Türk Modernleşmesi’nin Oryantalizm ile ilişkisi, kadına bakışı, Batılılaşma döneminde başlayan plastik sanatların düşünsel arka planı, Cumhuriyet ideolojisi, Yerellik-Evrensellik Tartışmaları ve Türk Hümanizması incelenecek ve tüm bu düşünsel arka planın resim sanatı üzerindeki yansımaları ele alınacak.

 

4 Aralık Cumartesi günü başlayacak ve 4 hafta boyunca cumartesi günleri 14.00 – 16.00 saatleri arasında düzenlenecek seminerler; “Tanzimat düşüncesi ve sanat”, “Mihri Hanım ve İnas Sanayi-i Nefise Mektebi”, “Meşrutiyet dönemi edebiyatı, pozitivizm ve 1914 Kuşağı Sanatçıları”, “Cumhuriyet İdeolojisi ve Cumhuriyet dönemi sanatı” başlıklarında gerçekleştirilecek. 

 

Prof. Dr. Burcu Pelvanoğlu

1980 yılında İstanbul'da doğdu. 2002'de Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nden lisans; 2005 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat Programı’ndan yüksek lisans derecelerini aldı. Çeşitli sergiler düzenleyen ve süreli yayınlarda sergi eleştirileri yayımlanan Pelvanoğlu, 2003 yılından bu yana Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (Aica Türkiye) üyesidir. Hale Asaf: Türk Resim Sanatında Bir Dönüm Noktası (2007), Batı Uygarlığı Tarihine Teorik Bir Giriş (2008, Hilmi Yavuz ile birlikte), Devrim Erbil (2010), Pek Kronolojik Olmayan Hayatımız: Türkiye’de Modernleşme ve Sanat (2017) kitaplarından bazılarıdır. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.