DOLAR 32,3673 0.14%
EURO 34,9855 -0.29%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vanlı Kadınlar ‘ŞİDDETE DUR’ diye Haykırdı

Vanlı Kadınlar ‘ŞİDDETE DUR’ diye Haykırdı

ABONE OL
Kasım 25, 2021 14:50
Vanlı Kadınlar ‘ŞİDDETE DUR’ diye Haykırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşte farkındalık oluşturmak amacıyla turuncu balonlar uçuruldu.

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında birçok etkinlik düzenledi. Düzenlenen farkındalık etkinlikler kapsamında kentin farklı noktalarına afiş ve pankartlar asıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Göç İdaresi İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı’nın iş birliği ile düzenlenen yürüyüş etkinliğine ise, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in eşi Meral Bilmez, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek ve çok sayıda kadın katıldı. Beşyol meydanında toplanan kadınlar, ‘Kadına Yönelik Şiddete Birlikte Dur diyelim’ pankartlarıyla Soydan Kavşağına kadar yürüyerek burada bir açıklama yaptı.

Açıklamayı yapan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, kadınların toplumun temel taşı olduğunu vurgulayarak, kadına yönelik şiddete farkındalık oluşturma amacıyla toplandıklarını ifade etti.

Biçek, ‘‘Genelde, canlıya, özelde de kadına şiddete hayır diyoruz. Şiddetin tamamen yok olmasını istiyoruz’’ dedi.

Konuşmaların ardından yürüyüş kadınların, şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla gökyüzüne turuncu balon bırakmasıyla sona erdi.

Daha sonra Vali Bilmez’in eşi Meral Bilmez ve beraberindekiler, Van AVM’de kadınlar tarafından hazırlanan el emeği ürünlerin sergilendiği stantın açılışını gerçekleştirdi. Kadın ve Aile Hizmetleri kursiyerleri tarafından yapılan ürünlerin sergilendiği stant,  3 gün boyunca AVM devam edecek.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.